parlamentul european

Viktor Orban amenințat cu excluderea din PPE

Externe

Popularii europeni au decis demararea procedurii de excludere a lui Viktor Orban și a partidului său Fidesz, din Parlamentul European. Douăsprezece partide membre ale Partidului Popular European (PPE), au cerut în mod oficial excluderea, care ar putea fi decisă, în 20 martie, a declart președintele PPE Joseph Daul, pentru agenția France Presse.

Viktor Orban a fost criticat dur după lansarea unei campanii agresive împotriva preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care este la rândul său membru PPE.

Campania lansată de Guvernul de la Budapesta care include panouri stradale, reclame în ziare și videoclipuri în care sunt atacați Juncker si omul de afaceri George Soros, a reaprins o dezbatere intensă în Partidul Popular European (PPE) de centru-dreapta, privind statutul de membru al grupării Fidesz, partidul condus de Viktor Orban.

Bruxellesul se află sub controlul „unei majoritati pro-migratie”, a afirmat Orban într-un interviu acordat postului de radio de stat Kossuth, acuzându-l pe Juncker că cere legalizarea migrației în Europa.

Acuzând „elita de la Bruxelles” ca nu este obișnuită cu criticile, Orban a comparat blocul european cu Imperiul Habsburgic, afirmând: „Nu este posibil să ne îndreptăm spre o campanie ca și cum este sfârșitul secolului 19 pe timpul lui Franz Joseph și să spunem că totul este în regulă, totul este foarte bine, în timp ce una dintre cele mai mari economii din lume a părasit Uniunea Europeană și milioane de migranți au intrat în UE”, a declarat Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *