jaguar i-pace

Jaguar I-Pace câștigă titlul de „Mașina anului 2019”

Lifestyle

La Geneva a fost desemnată Mașina Anului 2019. În ciuda concurenței acerbe, Jaguar I-PACE câștigă titlul de „Mașina anului” la ediția cu numărul 60 a premiilor European Car of the Year Awards 2019.

Anunțul a fost făcut de către organizatori luni, 4 martie 2019, înainte cu o zi de deschiderea porților la Salonul Auto de la Geneva.

Este prima dată când un Jaguar obține recunoașterea râvnită. Premiul a fost acordat de un juriu format din 60 de membri din 23 de țări europene.

Premiul este o recunoaștere a unor aspecte fundamentale, cum ar fi inovația tehnică, designul, performanța, eficiența și raportul dintre calitate și preț.

Prof. Dr. Ralf Speth, directorul executiv al companiei Jaguar Land Rover, a declarat: „Suntem foarte mândri că primul nostru vehicul electric este și primul Jaguar care a câștigat European Car of the Year. Realizată, pornind de la o foaie de hârtie albă, Jaguar I-PACE este mașina electrică cea mai avansată din punct de vedere tehnologic, un punct de cotitură, o adevărată revoluție. Victoria European Car of the Year, este o onoare si o adevărată recunoaștere pentru toată munca incredibilă a echipei noastre de clasă mondială.”

De la lansare, Jaguar I-PACE a obținut un success excelent în vânzări în toată lumea, cu peste 8.000 de unități livrate până în prezent, dintre care 75% în Europa.

Locul al doilea a fost obținut de Alpine A110. Pe podium a urcat și noua Kia Ceed (247 voturi), urmată de Citroen C5 Aircross, Mercedes-Benz Clasa A și Peugeot 508.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *