dancila

Viorica Dăncilă critică demersul Președintelui de a ataca bugetul la CCR

Politica

Premierul Viorica Dăncilă a a criticat miercuri, în deschiderea ședinței de Guvern, demersul preşedintelui Klaus Iohannis de a ataca la CCR bugetul de stat pe 2019.

Șeful Guvernului a declarat că acțiunea președintelui Klaus Iohannis de a contesta proiectul de buget de stat pe 2019 la Curtea Constituțională reprezintă ”un gest fără precedent”, care ”poate afecta credibilitatea României”.

În plus, Dăncilă spune că nu înțelege de ce Klaus Iohannis ”a ales să blocheze creșterea alocațiilor copiilor”.

”Constat că domnul președinte face tot posibilul să împiedice dezvoltarea României, continuînd blocajul pe care-l practică de luni bune la adresa Executivului, prin contestarea bugetului la Curtea Constituțională. Acest gest fără precedent denotă o lipsă de responsabilitate, ce poate afecta credibilitatea României și implicit indicatorii macroeconomici al țării.

Prin această atitudine, domnul președinte demonstrează că nu este interesat nici de creșterea veniturilor populației, nici de creșterea investițiilor, nici de îmbunătățirea actului medical, nici de creșterea accesului la educație, ci doar de campania electorală.

Este de neînțeles de ce președintele a ales să blocheze prin acest gest creșterea alocațiilor copiilor, deși în urmă cu câteva zile clama acest lucru. Mă întreb când spunea adevărul, atunci când face declarații politice de campanie sau când anunță că a blocat bugetul. Sau președintele se teme cumva că acest buget va duce la prea multe investiții.” – a spus Viorica Dăncilă în ședința de Guvern.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat recent că va sesiza CCR-ul, pentru că bugetul are ”accente de neconstituționalitate”. “Bugetul ruşinii naţionale”, după cum l-a numit şeful statului, denotă cât de incompetentă este clasa politica aflată la putere, susţine preşedintele.

Astfel, Iohannis a anunţat că va trimite judecătorilor CCR legea bugetului, implicit legea prin care a fost majorat deficitul de la 2,55% la 2,76% pentru creşterea alocaţiilor pentru copii.

Adoptat cu mare întârziere de Parlament, bugetul pentru 2019 mai are de aşteptat. Preşedintele Klaus Iohannis a acuzat partidul aflat la guvernare de incompetenţă şi susţine că, prin această întârziere, nu sunt respectate nici obligaţiile faţă de Uniunea Europeană, asumate de ţara noastră, nici unele drepturi fundamentale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *