putin rusia

Vladimir Putin, mesaj  înainte de alegeri- „Trebuie să continuăm să rămânem uniţi şi siguri pe noi”

Externe

Preşedintele Vladimir Putin a invocat, joi, 14 martie, „vremurile dificile” într-un scrutin menit să îi asigure realegerea în absenţa oricărei opoziţii şi în plin asalt împotriva Ucrainei, informează agenţia AFP.
Aflat la conducerea ţării de 24 de ani – fie ca preşedinte, fie ca premier – Putin le-a cerut conaţionalilor lui să meargă la vot pentru a exprima „o poziţie civică şi patriotică”.

„Trebuie să ne confirmăm unitatea şi hotărârea de a merge înainte”, a adăugat liderul de la Kremlin, care va avea trei contracandidaţi fără anvergură. Aceştia nu se opun nici agresiunii contra Ucrainei, nici campaniei de reprimare a oricărei forme de opoziţie în ţară ce a culminat cu moartea principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, la finalul lunii februarie.

Vladimir Putin, care prezintă conflictul lansat de el în ţara vecină ca pe un război cu Occidentul, s-a referit la „vremurile dificile” pe care le trăiesc ruşii în special din cauza sancţiunilor internaţionale impuse ţării lor.
„Pentru a continua să ripostăm la aceste provocări într-o manieră demnă şi să depăşim cu succes dificultăţile, trebuie să continuăm să rămânem uniţi şi siguri pe noi”, a subliniat Putin, potrivit căruia unitatea ruşilor pentru asaltul împotriva Ucrainei este o datorie patriotică.

Alegerile prezidenţiale din Rusia, care se vor desfăşura în premieră timp de trei zile, vor începe cu deschiderea secţiilor de votare din Orientul Extrem Rus vineri la ora locală 08:00 (joi ora 20:00 GMT) şi se încheie la Kaliningrad duminică, la ora 18:00 GMT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *