vladimir putin

Vladimir Putin susține că o  președinție cu Biden ar fi mai bună pentru Rusia – decât una cu Trump

Externe

O președinție a lui Joe Biden ar fi mai bună pentru Rusia decât una a lui Donald Trump, a declarat președintele rus Vladimir Putin jurnalistului pro-Kremlin Pavel Zarubin, într-un interviu de miercuri, potrivit CNN.

Întrebat de Zuribin despre viitoarele alegeri prezidențiale din SUA, Putin a spus că Biden ar fi mai bun pentru Rusia „pentru că este o persoană mai experimentată, este previzibil, este un politician al unei vechi formațiuni”. Cu toate acestea, a adăugat că Rusia ar „colabora cu orice lider al SUA care câștigă încrederea poporului american”.

Putin a mai spus că pentru a judeca acțiunile administrației actuale trebuie să ne uităm la „poziția politică”.
„Cred că poziția administrației actuale este extrem de dăunătoare și eronată”, a spus Putin referindu-se la războiul Rusiei din Ucraina.

Potrivit președintelui rus, războiul „ar fi putut să se termine acum un an și jumătate” dacă acordurile încheiate în timpul discuțiilor de la Istanbul din martie 2022 ar fi fost respectate. Putin nu a specificat la ce acorduri se referă.
Putin a mai declarat că regretă că „nu a început acțiuni active în Ucraina mai devreme” de februarie 2022, susținând că liderii occidentali i-au mințit pe ruși despre „neextinderea NATO către Est”.

„Noi eram și suntem îngrijorați de posibilitatea ca Ucraina să fie atrasă în NATO, deoarece aceasta amenință securitatea noastră”, a spus Putin.
Liderul de la Kremlin a mai susținut că acordurile de la Minsk, un protocol de încetare a focului semnat de Ucraina și Rusia în 2015, nu au fost niciodată menite să fie respectate, ci utilizate „pentru a câștiga timp pentru a înarma suplimentar Ucraina”.

Liderul rus și-a exprimat și dezamăgirea cu privire la recentul său interviu cu jurnalistul de extremă dreapta Tucker Carlson.

„Sincer, m-am gândit că va fi agresiv și va pune întrebări dificile. Nu numai că eram pregătit, dar chiar îmi doream asta, pentru că mi-ar fi dat ocazia să răspund la fel de dur”, a spus Putin.
„Ca să fiu sincer, nu m-am bucurat pe deplin de acel interviu”, a adăugat acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *