vouchere

Vouchere de vacanţă pentru toți angajaţii din învăţământ – valoarea este de 1.450 de lei

Social

Salariații din învăţământ vor primi vouchere de vacanţă. Este vorba despre aceeaşi sumă ca cea de anul trecut – 1.450 de lei pentru fiecare angajat. Ordinul dat de Ministerul Educației a intrat în vigoare de marți, 30 iunie, iar sumele vor fi impozitate de statul român cu 10%.

Voucherele vor fi virate în format electronic şi vor putea fi folosite numai pe baza buletinului de identitate în unitățile de cazare înscrise în programul guvernamental. Foarte important de precizat este că aceste vouchere de vacanță vor avea o valabilitate de un an de zile.

Beneficiază de vouchere toţi salariaţii din unităţile de învăţământ care au lucrat în 2020 indiferent de perioada lucrată, prevede actul normativ.

Angajatorii sunt obligați să înștiințeze beneficiarii cu privire la data alimentării suportului electronic și valoarea voucherelor de vacanță transferate pe acesta. La sfârșitul perioadei de valabilitate a suportului electronic pe care au fost alimentate voucherele de vacanță sau la data încetării raporturilor de muncă, beneficiarul are obligația de a restitui angajatorului suportul electronic, iar acesta, la rândul lui, va restitui suportul electronic unității emitente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *