sibiu

Ziua Sibiului – marcată la Biblioteca ASTRA printr-o prezentare de cărţi

Lifestyle

Data de 20 decembrie, celebrată începând de anul acesta drept Ziua Sibiului, va fi marcată miercuri la Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu, printr-o prezentare de publicaţii care tratează teme din istoria urbei noastre ori care elogiază personalităţi locale. Accesul la eveniment va fi gratuit, iar cei interesaţi vor avea prilejul să răsfoiască volumele prezentate. Printre cele peste 20 de titluri selectate, apărute în ultimii ani la Editura Honterus, se numără: „Sibiul în 1790/ Hermannstadt im Jahre 1790”, de Martin Hochmeister, „Hanul Dumbrava si Groapa Leilor.

Istorie si istorioare din Sibiu”, de Kurt Klemens, „Sibiul si electrificarea României; Cronică ilustrată 1891-2014”, de Marcel Stancu, „Sibiul în alb si negru”, de Fred Nuss, „La pas prin Sibiul vechi si nou”, de Lucia Vestemean, „Sibiul, între diplomaţie si război, vol. I”, de dr. Toma-Cosmin Roman, „SIBIU Oameni si fapte/ Hermannstadt. Fakten-Bilder-Worte”, de Dagmar Zink, „Sibiu 830”, volum coordonat de Silviu Bors si Dan Nanu, si „Omnibuz, tramvai, troleibuz.

Transportul public electric în Sibiu si în România”, de Marcel Stancu. În cadrul prezentării vor vorbi: dl. Dan Nanu, director al Direcţiei pentru Cultură Sibiu, dl. Benjamin Josza, directorul Editurii Honterus, si dl. Răzvan C. Pop, managerul Bibliotecii ASTRA Sibiu.

Evenimentul este organizat de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Sibiu, alături de bibliotecă publică sibiană si de Forumul Democrat al Germanilor din Sibiu si va avea loc miercuri, 20 decembrie 2023, la ora 15:00, în spaţiul American Corner Sibiu, situat la etajul 5 al Bibliotecii ASTRA, instituţie care se bucură de susţinerea financiară a Consiliului Judeţean Sibiu.

Este pentru prima dată în istorie când data de 20 decembrie este recunoscută ca fiind Ziua Sibiului, sărbătoare simbolică stabilită oficial anul acesta printr-o hotărâre a Consiliului Local. Ziua a fost aleasă deoarece prima atestare documentară a Sibiului datează din 20 decembrie 1191. Comunicat de presă – Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *