guvern

10 lei pe zi elevilor fără absenţe – soluţia PSD pentru combaterea abandonului şcolar

Actualitate Social

Guvernul vrea să-i stimuleze pe elevi să mergă la şcoală plătindu-le câte 10 lei lei pentru fiecare zi de şcoală cu prezenţă integral. Astfel, pentru 20 de zile de şcoală fără vreo absenţă, un elev ar putea primi 200 lei pe lună.

PSD a publicat pe pagina oficială un set de măsuri cu numele „Măsuri prioritare pentru semestrul al II-lea” .

Printre măsurile din proiect se numără şi câteva care vizează Educaţia, iar cel mai interesant dintre acestea se referă la acordarea unor vouchere pentru elevii care nu au absenţe.

Astfel, măsura cu numărul 12 prevede “vouchere de 10 lei/elev pentru fiecare zi de şcoală cu prezenţa integral”.

“Plata se va face la începutul lunii următoare. În anul şcolar 2019 – 2020, voucherele vor fi acordate elevilor din ciclul primar, iar începand cu anul școlar 2020-2021 și celor din învățământul gimnazial“, se mai arată în proiectul PSD publicat pe site-ul oficial.

Cristian Socol, economist al PSD, a anunţat, duminică seara, pe contul său de Facebook că statul ar putea plăti vouchere de 10 lei pentru fiecare zi pe care un elev o petrece la şcoală. Socol, profesor universitar la Academia de Studii Economice, a explicat că banii ar urma să fie încasaţi de elevii cu prezenţă integrală la şcoală în luna următoare contorizării prezenţelor:

„Plata se va face la începutul lunii următoare. În anul şcolar 2019-2020, voucherele vor fi acordate elevilor din ciclul primar, iar începând cu anul şcolar 2020-2021 şi a celor din învăţământul gimnazial”, a scris Cristian Socol pe pagina sa de facebook. Ulterior mediatizării proiectului, Socol a şters de pe pagina sa de Facebook postarea, dar ideea apărea, însă, în continuare pe site-ul online.psd.ro, sub semnătura lui.

Proiectul „Masuri prioritare pentru semestrul al II-lea” face referire si la alte măsuri care vizează Educația, cum ar fi „Digitalizarea învățământului românesc”, cu dotarea claselor cu table și tablete, digitalizarea manualelor și realizarea de laboratoare digitale pentru științe. De asemenea, este mențioant si „programul infrastructura educațională”, care prevede grupuri sanitare în toate școlile, obținerea autorizației de funcționare pentru toate școlile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *