facebook

Posibil atac chimic la sediul Facebook

Externe

Patru clădiri ale companiei Facebook au fost evacuate luni, iar două persoane sunt suspectate că ar fi fost expuse la substanţa toxică sarin, după primirea unui pachet, a anunţat un oficial din oraşul Menlo Park, California, unde compania îşi are sediul, informează agenţia Reuters.

Toate persoanele care au intrat în noaptea de luni în contact cu pachetul toxic nu au prezentat simptome îngrijorătoare, mai puțin două persoane care se presupune că ar fi fost expuse direct la substanța toxică sarin, a declarat Jon Johnston, șeful serviciului de pompieri din orașul Menlo Park, unde se află sediul companiei Facebook.

„Am evacuat patru clădiri și desfășurăm o investigație aprofundată în coordonare cu autoritățile locale. Siguranța angajaților noștri este principala noastră prioritate și vom oferi informații siuplimentare, în măsura în care le vom avea”, a declarat Anthony Harrison, purtătorul de cuvânt al gigantului tehnologic, care a mai declarat că se fac în continuare investigații pentru a se afla dacă sunt într-adevăr motive de îngrijorare.

Potrivit Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), sarinul este un agent chimic toxic sub formă lichidă şi este inodor, incolor şi insipid. Substanţa se poate evapora şi provoacă simptome în doar câteva secunde relatează agenţia The Associated Press.

O picătură de sarin pe piele poate cauza transpiraţie excesivă şi spasme musculare, iar expunerea la doze mari poate duce la paralizie şi stop respirator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *