43 de medalii pentru Delegaţia României la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, Berlin 2023

Actualitate

Echipa Special Olympics România, formată din 31 de sportivi (cu şi fără dizabilităţi intelectuale) a participat între 17 – 25 iunie la cel mai mare eveniment sportiv incluziv din lume: Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, Berlin 2023. Sportivii noştri au intrat în competiţii la nouă discipline sportive: atletism, bocce, gimnastică artistică (fete şi băieţi), înot, judo, patinaj role, tenis, tenis de masă şi baschet 3 x 3, obţinând performanţe extraordinare – 43 de medalii (18 de aur, 18 de argint şi 7 de bronz). După luni întregi de antrenamente alături de antrenori dedicaţi, părinţi implicaţi, parteneri şi suporteri de încredere, BRAVII noştri sportivi au reprezentat cu mândrie şi bucurie România, urcând pe cele mai înalte trepte ale podiumului.

Clasificările Delegaţiei României, pe sporturi, sunt următoarele:
Gimnastică artistică – 12 medalii de aur, 5 de argint, 3 de bronz, două locuri 4, un loc 5
Atletism – 2 medalii de aur, 1 argint, 1 bronz, un loc 5
Înot – 1 medalie de aur, 3 de argint
Tenis – 2 medalii de argint (la individual fete şi la dublu mixt), un loc 5
Judo – 2 medalii de aur, 1 de argint, 1 de bronz

Tenis de masă – un loc 4 (la individual), un loc 5 (pe echipe la dublu unificat)
Patinaj role – 1 medalie de aur, 5 medalii de argint, 1 medalie de bronz, doua locuri 4 şi un loc 5
Bocce – 1 medalie de argint la individual băieţi, un loc 4 (individual fete) şi locul 6 la dublu mixt
Baschet 3 x 3 – medalie de bronz cu echipa
Nadia Comăneci, ambasador global Special Olympics, a fost alături de sportivii români la Ceremonia de Deschidere de pe Stadionul Olympia din Berlin şi i-a încurajat în primele zile ale competiţiei.

Cristian Ispas, Directorul Naţional Special Olympics România:
‘Sportivii Delegaţiei României la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Berlin au reprezentat cu succes #TeamRomânia şi ne-au făcut mândri încă o dată. Sportivii noştri au fost emoţionaţi, dar au reuşit să se concentreze şi să cucerească medalii şi admiraţia noastră, a tuturor. Invitaţi de onoare, antrenori şi părinţi am strigat din toată inima Hai România! la un eveniment global care, mai presus de sport, a fost o sărbătoare a incluziunii. Împreună suntem de neoprit şi sperăm ca această ediţie a Jocurilor Mondiale să fie o inspiraţie pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale din România şi pentru cei care îi pot susţine’.

Cu ocazia prezenţei la Berlin, Delegaţia României a fost primită şi încurajată de Excelenţa Sa, Adriana-Loreta Stănescu, Ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Federală Germania. Suntem onoraţi că l-am avut alături în timpul competiţiilor şi pe Guvernatorul ales – Governor Elect – al Lions Clubs District 124 Romania, domnul Marin Florin Ilieş. De asemenea, un oaspete de onoare care a încurajat din tribune sportivii în zilele de concurs a fost domnul Cătălin George Pozdarie, manager general Hervis Sports România – partenerul tehnic de cursă lungă al Special Olympics România.

Le mulţumim din suflet antrenorilor care au însoţit Delegaţia Special Olympics România:
Prof. Univ. Dr. Gabriel Popescu – Bucureşti, gimnastică artistică băieţi
Conf. Univ. Dr. Antoanela Oltean – Constanţa, gimnastică artistică fete
Lector Univ. Dr. Mihăiţă Alin Săftel – Bucureşti şi Dragoş Marin, baschet
Letiţia Stroia – Târgu-Jiu, atletism
Florin Oteliţă – Bacău, bocce
Andrei Lucian Anuţoiu – Bucureşti şi Roxana Ossian – Cluj, coordonatori program înot
George Cernucan – Cluj-Napoca, patinaj role
Ion Octavian Mustăreaţă – Bucureşti, tenis
Cristian Bauman – Deva, tenis de masă
Lazslo Balazs, Cluj-Napoca, judo

Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, organizate după modelul Jocurilor Olimpice la fiecare patru ani, reprezintă cel mai mare eveniment sportiv şi umanitar din lume în 2023. La această ediţie organizată la Berlin au participat 7.000 de sportivi din peste 190 de ţări, care au concurat la 26 de discipline sportive.
Delegaţia României a fost susţinută de companii şi instituţii care au asigurat participarea şi vizibilitatea sportivilor Special Olympics România la Jocurile Mondiale de la Berlin.

Le mulţumim pentru ajutor, pentru sprijin şi pentru deschidere!
Partenerul tehnic: Hervis Sports & Fashion, partener de cursă lungă, încă din anul 2016. Hervis Sports & Fashion a asigurat echipamentul de prezentare al Delegaţiei, dar şi cel pentru competiţii.
Comunicat de presă – Fundaţia Special Olympics din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *