sua-china

Acord comercial SUA – China până la sfârșitul lunii martie

Externe Actualitate

Donald Trump și Xi Jimping ar putea ajunge la un acord comercial formal, la un summit care ar avea loc în jurul datei de 27 martie, după o călătorie a președintelui chinez în Italia și Franța, titrează Wall Street Journal.

Conform acordului, Beijingul și-ar reduce tarifele și alte restricții asupra anumitor bunuri americane, inclusiv mărfurile agricole, chimice și auto, în timp ce Washingtonul ar elimina o mare parte, dacă nu toate sancțiunile aplicate până acum.

În cadrul acordului, China ar cumpăra gaze naturale de 18 miliarde de dolari provenite de la compania texană Cheniere Energy și se va angaja să creeze condiții de concurență echitabile, inclusiv o accelerare a programului de eliminare a restricțiilor privind proprietatea străină asupra companiilor de autovehicule și reducerea tarifelor la importul automobilelor sub nivelul actual de 15%.

Sursele cotidianului avertizează totuși că vor fi anumite obstacole și că fiecare dintre părți s-ar putea confrunta cu posibile obiecții, că anumite condiții sunt prea favorabile uneia dintre părți.

Oficialii din ambele ţări au spus că nu a fost stabilită încă, o dată pentru un summit între preşedintele Donald Trump şi omologul său chinez Xi Jinping.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *