actorii

Actorii Teatrului Național București și-au exprimat nemulţumirea faţă de OUG 7

Social

Actorii de la Teatrul Național București s-au alăturat duminică seară protestelor și și-au arătat susținerea față de magistrați, care cer abrogarea Ordonanței 7.

Printre participanţii care au tras un semnal de alarmă s-au aflat nume importante ale teatrului românesc precum, Mariana Mihuţ, Mihai Călin, Victor Rebengiuc, Marius Manole. Însoțiți de pancarde semificative s-au strâns duminică înainte de spectacol pe treptele Teatrului Național București.

Actorii au vorbit despre o amenințare a independenței justiției, dar și despre cât de important este ca oamenii să meargă la vot.

“Să ştiţi că nu e uşor să faci lucrul ăsta, să stai înainte de spectacol în faţa teatrului. Vrem ca judecătorii, magistraţii să fie liberi să poată ancheta, de exemplu, evenimentele din 10 august, pe care nu trebuie să le uităm şi care trebuie să îşi găsească vinovaţii pentru că mulţi dintre noi am fost acolo. Și nu cred că e cazul să murim într-o ţară liberă.”, a spus actorul Marius Manole.

De asemenea, acorul Mihai Călin, a spus ca trebuie protejat și mediul de afaceri. “Vom sprijini magistraţii, cred că trebuie sprijinit şi mediul de afaceri pentru că toţi urlă că taxa pentru lăcomie le va atinge în mod drastic pensiile. Adică trebuie să se ridice milioane de oameni. Noi vom mai protesta cu siguranţă.”, a spus actorul.

Actorul Victor Rebengiuc, i-a îndemnat pe oameni să iasă la vot.“Protestez pentru modul în care este condusă România, modul în care justiţia este făcută sluga celor care conduc sau îşi închipuie ei că conduc România. Nu este un spectacol. Să ieşim la vot, să mergem la vot.”, a spus el.

Şi actorii Teatrului Naţional Cluj-Napoca s-au solidarizat cu magistraţii împotriva OUG 7 și au anunțat că vor continua să poarte banderole albe până când ordonanţa de urgenţă 7 va fi abrogată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *