comisar european

Adina Vălean și Siegfried Mureșan – propunerile pentru funcția de comisar european

Politica

Premierul Ludovic Orban a anunțat după prima ședință a noului guvern că „după consultarea președintelui Klaus Iohannis am decis să trimitem către Comisia Europeană doi candidați pentru funcția de comisar european”: Siegfried Mureșan și Adina Vălean.

Orban a precizat că va trimite către președinții celor două Camere ale Parlamentului solicitarea de a organiza audierea în comisiile de specialitate, „fie pentru cei doi candidați fie pentru candidatul care va fi decis de președintele Comisiei Europene”.

„În urma consultărilor pe care le-am purtat și cu Președintele Klaus Iohannis, am decis să trimitem către Președintele Comisie Europene, Ursula Von Der Leyen, doi candidați pentru funcția de comisar european. Este vorba despre europarlamentarii Siegfried Mureșan și Adina Vălean.

De asemenea, va anunț că în conformitate cu prevederile legale, voi trimite către președinții celor două Camere solicitarea de a organiza audierea în comisiile de specialitate ale Parlamentului României, fie pentru cei doi candidați fie pentru candidatul care va fi decis de Președintele Comisiei Europene Ursula Von Der Leyen, urmând să fie audiați când va stabili conducerea celor două Camere.” a spus Ludovic Orban în cadrul conferinței de presă.

Guvernul României a fost presat de șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, să trimită cel târziu miercuri noua propunere de comisar. Von der Leyen a argumenta urgența prin faptul că agenda politică este deja foarte aglomerată, iar votarea noii Comisii este prevăzută să aibă loc în sesiunea plenară de la Strasbourg, pe data de 27 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *