administratia trump

Administrația Trump – dată în judecată de 16 state

Externe

Administrația Trump a fost dată în judecată de 16 state. California conduce inițiativa. Potrivit reclamanților, președintele a încălcat constituția.

Un grup de 16 state conduse de California a dat în judecată Administrația Donald Trump, pentru decizia sa de a decreta stare de urgență , pentru a putea finanța construirea unui zid la granița cu Mexicul, ocolind Congresul, informează BBC.

Reclamanții afirmă că președintele a încălcat în mod clar separarea puterilor și a folosit ca pretext o criză inventată pentru a declara starea de urgență.

Procurorul general al statului California, Xavier Becerra, a declarat că îl duce în instanță pe președintele Trump „pentru a bloca folosirea abuzivă a puterii prezidențiale”. „Îl dăm în judecată pe președintele Trump pentru a-l împiedica să jefuiască în mod unilateral fondurile contribuabililor care au fost lăsate legal de Congres pentru cetățenii statelor noastre. Pentru majoritatea dintre noi, biroul președinției nu este un loc pentru teatru”, a adăugat el.

Guvernatorul Gavin Newsom din California a calificat decizia preşedintelui drept „teatru politic”, în timp ce procurorul general al statului New York, Letiţia James, a promis că va „lupta cu orice instrument legal pe care îl are la dispoziţie”.

Alături de California, alte state care s-au coalizat împotriva deciziei de decretare de stare de urgenţă sunt Colorado, Connecticut, Delaware, Hawaii, Illinois, Maine, Maryland, Minnesota, Nevada, New Jersey, New Mexico, New York, Oregon, Virginia şi Michigan.

Aceste state susţin că decizia preşedintelui Trump de a deturna fondurile de urgenţă pentru a finanţa construcţia zidului le-ar costa milioane de dolari, lucru ce ar afecta economiile lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *