honda

Honda va închide fabrica din Marea Britanie

Externe

Gigantul auto japonez Honda a confirmat că va închide uzina de la Swindon din Marea Britanie în 2021, o mișcare care pune în pericol, 3500 de locuri de muncă,un moment caracterizat de preocupările pentru Brexit.

Într-un comunicat care confirmă vestea ,Honda a citat: „modificări fără precedent în industria auto globală” ca bază pentru decizia de a închide fabrica în 2021, la sfârșitul ciclului de producție al modelului actual, Civic, fabricat în 150 de mii de exemplare pe anla Swindon.

Mai multe companii japoneze, care și-au stabilit sediul european în Marea Britanie, evaluează sau încep un transfer din cauza Brexitului. Cu toate acestea, în cazul Honda, problema Brexitului nu a fost menționată în mod oficial. Într-adevăr, compania japoneză a asigurat că sediul european va rămâne în Regatul Unit.

Decizia gigantului auto japonez este „devastatoare”, potrivit ministrului britanic al industriei, Greg Clark. „Așa cum a spus Honda, este o decizie comercială bazată pe schimbări fără precedent pe piața globală. Cu toate acestea, este o decizie devastatoare pentru Swindon și Regatul Unit „, a spus Clark.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *