aeroport

Aeroporturile europene – ”Zero emisii de carbon până în 2050”

Social

Aeroporturile europene şi-au fixat un obiectiv ambiţios: ca până în 2050 să îşi reducă la zero emisiile de carbon.

Decizia a fost luată la o conferinţă a reprezentanţilor aeroporturilor europene, care a avut loc, marți, la Tel Aviv. România a fost reprezentată la reuniunea Consiliului Aeroporturilor de către directorul general al Aeroportului Internaţional „Avram Iancu”, din Cluj-Napoca, David Ciceo.
Deși sunt responsabile doar de aproximativ 2-5% din totalul emisiilor de carbon la nivel mondial, aeroporturile europene s-au angajat într-un program ambițios de reducere la zero aemisiilor de carbon până în anul 2050.

Pe parcursul întâlnirii au fost analizate principalele schimbări care pot surveni ca urmare a viitoarelor politici ale noii Comisii Europene. Este de așteptat ca problemele de protecția mediului și propunerile privind răspunsul la schimbările climatice să aibă influențe semnificative pentru aeroporturi.

Reprezentanţii aeroporturilor europene s-au angajat să reducă nivelul poluării generate de activitatea de gestiune a transporturilor aeriene.
De aceea, aceste aeroporturi vor miza tot mai mult pe sursele de energie regenerabilă, mai ales pe energia fotovoltaică.

În perioada următoare, reprezentanţii Airport Council International Europe se vor întâlni cu noul comisar european pentru transporturi, cu structurile specializate în acest domeniu din cadrul Comisiei Europene, precum şi cu comisiile de specialitate ale Parlamentului European, în vederea realizării obiectivelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *