alfa romeo

Alfa Romeo revine în Formula 1

Actualitate Sport

Campionatul Mondial de Formula 1 din 2019, va vedea două dintre mărcile istorice în lumea competitiei sportive – Alfa Romeo si Sauber, care revin în circuitul internațional, cu piloții Kimi Raikkonen, deja campion mondial în 2007 și, tânărul Italian, Antonio Giovinazzi, cu “Alfa Romeo Racing”.

După un an de la data fondării sale, care a fost în 24 august 1910, Alfa Romeo a debutat în mod oficial în lumea curselor, câștingând prima cursă „Regularity Race” de la Modena. De atunci, legenda sa sportivă a fost îmbogațiă cu victorii în diferite campionate internaționale, inclusiv Formula 1. În 2019 mașinile „Alfa Romeo Racing” vor concura sub bannerele „Quadrifoglio”, simbolul care din 1923 identifică cele mai performante mașini Alfa Romeo.

Sinergia dintre Alfa Romeo și Sauber a început în 2018, cu Alfa Romeo în calitate de sponsor de titlu – “Title Sponsor Alfa Romeo” . În ultimul an, echipa a făcut progrese continue, terminând campionatul pe locul opt.

Durata colaborării a fost ulterior extinsă, menținând proprietatea și managementul Sauber, neschimbate și independente. Ca si Alfa Romeo Racing, cele două companii au acelasi obiectiv: să obțină rezultate ambițioase și să fie lideri în competitiile sportive.

„Suntem foarte încântați să vă anunțăm participarea noastră la Campionatul Mondial de Formula 1 din 2019, cu noul nume Alfa Romeo Racing”. De la începutul colaborării cu “Title Sponsor Alfa Romeo” în 2018, am obținut progrese notabile în domeniul tehnic, comercial și sportiv. Rezultatele au răsplătit efortul imens depus și, acest lucru a dat o motivație puternică tuturor membrilor echipei, atât pe pistă, cât și la sediul central din Elveția. Intenționăm să continuăm dezvoltarea echipei, promovând pasiunea noastră comună pentru curse, tehnologie și design „,a declarat Frédéric Vasseur, responsabilul echipei Alfa Romeo Racing.

“Alfa Romeo Racing” îşi va prezenta maşina îmbunătăţită şi pregătită pentru noul sezon, în data de 18 februarie. Startul noului sezon competiţional de Formula 1 va avea loc în perioada 15-17 martie în Melbourne, Australia.

Tagged

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *