seebubles

SeaBubbles – taxiurile zburătoare cu zero emisii

Lifestyle Actualitate

Testările SeaBubbles au fost reluate la Paris, la începutul cestui an. Inventatorul francez Alain Thebault, al ambarcațiunilor SeaBubbles, abandonase testările la sfârșitul lunii octombrie anul trecut, din cauza problemelor administrative legate de căile navigabile din Franța.

Vehiculele inovatoare , așa numitele “Sea Bubbles“, sunt adevărate taxiuri zburătoare, vehiculele viitorului, destinate să planeze deasupra apei fără să facă valuri. Aceste mijloace de transport au caracteristicile unei ambarcațiuni și, în același timp, ale unui avion. Sea Bubbles, au apărut din dorinţa omului de afaceri francez Alain Thebault, de a face vapoarele să zboare. Inovația pariziană a fost concepută împreună cu o echipă de ingineri, oameni de știință și marinari.

Vehiculele vor putea funcţiona ca şi taxiuri, iar la început vor avea nevoie de un şofer, dar intenţia omului de afaceri este ca să ajungă să fie complet autonome. Un astfel de taxi va traversa Parisul în 15 minute.
Ambarcațiunea este silențioasă, are zero emisii și când ajunge la viteza de 12 km/h, începe să planeze deasupra apei, împiedicând astfel formarea valurilor și eliminând răul de mișcare. Designul interior al vehicului este inspirat de industria auto, iar aripile portante provin din industria aeronautică, fiind create de inginerii care au proiectat Hydroptère. Sea Bubbles au capacitatea de a găzdui 4 pasageri.

Vehiculul este 100% electric și se încarcă la un port alimentat cu energie solară, hidroenergie și energie eoliană. Energia este stocată în baterii, alimentând ambarcațiunea în timp ce pasagerii urcă și coboară.

Ultimul prototip a fost testat anul trecut în Geneva și Paris. Deși compania susținea că Bubble nu afectează mediul înconjurător, Departamentele franceze pentru Animale Sălbatice și Piscicultură au atras atenția că porturile la care ambarcațiunile se încarcă ar putea avea un impact asupra pescuitului.

Autoritățile din Geneva au cerut companiei franceze să își revizuiască modelele, însă departamentul de transport regional a subliniat că firma franceză nu a fost refuzată în întregime.

Testările au fost reluate la Paris la începutul acestui an , după o perioadă de suspendare, din cauza problemelor administrative, tirează ActuNautique.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *