Mike Pompeo- Vladimir Putin

Mike Pompeo – întâlnire cu Vladimir Putin în Rusia

Externe

Secretarul de stat american Mike Pompeo, este așteptat, marți, 14 mai, la Soci, unde se va întâlni cu președintele Rusiei, Vladimir Putin și cu ministrul de externe Serghei Lavrov. Pe agenda discuţiilor, a precizat Departamentul de Stat, pe lângă Iran, se mai află problema dezarmării, crizele din Siria și Venezuela și situația din Ucraina – toate sunt subiecte în care Rusia și Statele Unite se situează, în acest moment, pe poziții diametral opuse.

Pompeo şi partea rusă vor discuta despre cursa înarmării, Iran şi Siria, precum şi despre tensiunile din relaţiile ruso-americane.
Pompeo a amânat călătoria de la Moscova pentru a merge, în mod neaşteptat, la Bruxelles, întâlnindu-se acolo cu liderii UE pentru a-i informa cu privire la tensiunile cu Iranul.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskvo, a afirmat că este vorba de o vizită de rutină şi nu reprezintă „un mesaj” pentru nimeni.

“Președintele îl va primi pe domnul Pompeo și ministrul Lavrov, care îl vor informa primii pe președinte despre rezultatele discuțiilor lor care vor avea loc la Soci. De asemenea, vor fi abordate cele mai actuale probleme. Evident, e vorba de probleme în relații bilaterale, problemele legate de stabilitate și dezarmare, e vorba de zonele fierbinți – Iran, Siria, Venezuela, denuclearizarea peninsulei Coreene și alte probleme importante”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitryi Peskov.

Aceasta este prima întâlnire între oficiali americani şi cei ruşi după ce raportul procurorului special Robert Mueller a ajuns la concluzia că Rusia s-a implicat în alegerile americane prezidenţiale din 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *