Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti – în vizită de prezentare la Patriarhia Română

Social

În ziua de miercuri, 22 martie 2023, la Reşedinţa Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită de prezentare pe Excelenţa Sa doamna Kathleen Kavalec, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a felicitat pe noul ambasador al SUA la începutul misiunii sale diplomatice şi i-a urat succes în întreaga activitate. În continuare, Patriarhul României a făcut referire la fenomenul migrației, care, în cazul României, generează, pe lângă posibilitatea unor șanse reale de realizare pe plan personal, și provocări în fața cărora Biserica Ortodoxă Română încearcă să găsească cele mai adecvate soluții pastorale, în vederea păstrării și promovării valorilor identitare românești, în special în privința tinerilor din aceste comunități.

Doamna ambasador a mulțumit pentru primire și pentru modul exemplar în care Biserica Ortodoxă Română a acordat asistență deosebită mulțimii de refugiați, ca urmare a războiului din Ucraina. De asemenea, Excelența Sa a mulțumit Patriarhiei Române pentru implicarea activă în combaterea traficului de persoane, care afectează, în prezent, și România.

În acest context, Patriarhul României a subliniat faptul că Biserica Ortodoxă Română dezvoltă diferite proiecte și programe destinate persoanelor vulnerabile (refugiaţi, victime ale traficului de persoane, victime ale violenţei domestice şi altele). În același timp, Preafericirea Sa a arătat că, întrucât poporul român este un popor foarte religios, este necesar ca orice lege cu impact spiritual major asupra societății românești, în special în privința moralei sociale şi a educației în școlile din țara noastră, să fie, în prealabil, discutată şi cu reprezentanții cultelor religioase recunoscute în România, astfel încât să existe un dialog și o cooperare benefică la nivel național.
Sectorul relații bisericești, interreligioase și comunități bisericești externe al Patriarhiei Române

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *