prima casa

ANL continuă să recepționeze locuințe pentru tineri

Social

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), informeză că a recepționat, în orașul Scornicești (jud. Olt), 12 locuinţe pentru tineri, destinate închirierii.

Locuințele (5 garsoniere, 3 apartamente cu 2 camere și 4 apartamente cu 3 camere) au fost construite pe un regim de înălţime S+P+2E (subsol+parter+2 etaje), valoarea investiției fiind de 3.555.486,38 lei (inclusiv TVA).
Până în prezent, în județul Olt, ANL a finalizat, în cadrul aceluiași program, 834 de unități locative în localitățile Caracal (194), Piatra Olt (120), Balş (80), Scorniceşti (60), Drăgăneşti-Olt (60), Corabia (20), Potcoava (24), Slatina (264) și Vișina (12).

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.

În prezent, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituții financiare autorizate, inclusiv cu garanția statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

Sumele necesare finanțării programului se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), din bugetele locale, precum și din alte surse legal constituite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *