apple

Apple a cumpărat PullString – un startup din domeniul inteligenței artificiale

Lifestyle

A trecut aproape un an de când Apple a decis să lanseze primul său smart speaker, HomePod.

În plus față de problemele inițiale cu privire la costul dispozitivului și la limitele evidente ale software-ului, pare evident că sectorul inteligenței artificiale de la Cupertino nu sună a progres , lăsând în mod periculos teren liber rivalilor giganți, cum ar fi Amazon și Google.

Jocul este, însă, departe de a fi terminat. Apple încearcă un traseu alternativ.

De fapt știrea acestor zile, este că Apple achiziționat un start-up de inteligență artificială, numit PullString, care este specializat în a ajuta companiile să construiască aplicații pentru asistenții virtuali precum Alexa de la Amazon sau Google Assistant.

Startup-ul a fost fondat în 2011 de fostul director tehnic al Pixar – Oren Jacob – și a fost cunoscut inițial ca ToyTalk. PullString este cel mai bine cunoscut în cadrul industriei de tehnologie pentru aplicațiile de voce ale jucăriilor, precum păpușile Barbie. Intenția Apple însă nu este aceea de a integra Siri în următoarele modele Barbie.

Achiziția ar putea ajuta Apple să accelereze dezvoltarea aplicațiilor bazate e asistentul vocal Siri, fiind în urma competitorilor Amazon și Google, care au proprii asistenți, Alexa și Google Assistant, notează The Verge. Valoarea tranzacției nu a fost anunțată, însă, potrivit TechRadar și The Verge, aceasta este estimată între 50 de milioane de dolari și 100 de milioane de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *