pepsi

Pepsi bate Coca Cola – în 2019 veniturile cresc

Social

Noul administrator delegat al grupului PepsiCo, Ramon Laguarta, a preluat conducerea în locul Indrei Nooyi, care a condus compania timp de 12 ani.

Lagurata a anunțat că nu are nicio intenție de a schimba rețeta, deoarece rezultatele ultimului trimestru al anului 2018 au fost în creștere, toate obiectivele au fost depășite și, 2019 a pornit cu piciorul drept la nivel de vânzări.

Nu același lucru s-a întâmplat cu rivalul etern Coca-Cola, care de câteva zile a lansat o alarmă asupra veniturilor așteptate, subminată de puterea dolarului.

Astfel, Laguarta a asigurat piața că, nu are intenția de a disocia gigantul de gustări și băuturi , nici să dezinvestească operațiunile de îmbuteliere ale companiei.

„Credem ca portofoliul nostru geografic si de produs are un sens – a spus noul CEO, si în prezent nu vedem nevoia de a disocia sau de a achiziționa firme în mod semnificativ.”

Anul trecut, PepsiCo a achiziționat SodaStream International, producător de mașini pentru producerea de apă carbogazoasă și băuturi mai sănătoase, la fel cum Coca-Cola a cumpărat lanțul de cafenele Costa Coffe.

„Am realizat sau am depășit fiecare dintre obiectivele financiare pe care le-am stabilit la începutul anului – a spus Laguarta – veniturile organice au crescut cu 3,7%, o accelerare semnificativă față de 2017. Și în cursul anului, am văzut accelerarea ratei de creștere de la 2,5% în primul semestru la 4,7% în al doilea semestru. În același timp, am continuat să investim în business, iar ritmul puternic pe care îl avem la începutul lui 2019, este un bun indiciu că acele investiții funcționează: reducerile de costuri vor fi reinvestite deoarece vrem să accelerăm creșterea ratelor veniturilor noastre „.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *