Argint și bronz pentru România la Europenele de juniori la Judo

Sport

Alex Creț si Serban Eduard au adus doua medalii pentru România la întrecrea continentală rezervată juniorilor de la Porec, Croatia, potrivit site-ului Federației Române de Judo.

Oradeanul Alex Cret, categoria -90 kg, a reușit sa urce pe a doua treaptă a podiumului european după ce a fost învins în finală de francezul Francis Damier. Sportivul nostru a avut un turneu foarte bun reușind să treacă pe rând de judoka Martin Bezdek (Cehia), Stefanov Stanislav (Bulgaria) si Tymur Valieiev (Ucraina). În semifinale îl invinge pe israelianul Guy Gurevitch.

În drumul spre medalia de bronz, fostului campion mondial de cadeti, piteșteanul Șerban Eduard -100 kg, i-a fost dat sa întalnească un alt francez, care la rândul său a obținut în anul 2019, titlurile de campion mondial și european de cadeti. Kenny Liveze s-a dovedit un adversar puternic dar pe care sportivul nostru, la capatul unu meci strans, l-a învins prin Wazari.

Un rezultat aducător de speranțe a fost obținut de sportiva Miler Georgiana +78 kg, care după o evoluție bună a ocupat locul cinci. De remarcat este faptul că aceasta are 17 ani, vârsta la care încă este cadeta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *