Joe Biden a câștigat alegerile și va deveni al 46-lea președinte al Statelor Unite

Externe Actualitate

În a patra zi de numărare a voturilor, candidatul Partidului Democratic, Joe Biden este ales președinte. După zile de răsturnări și controverse, în lupta cu Donald Trump, Biden va deveni al 46-lea președinte al Statelor Unite.

Fostul vicepreședinte Joe Biden cucerește Pennsylvania și ajunge la 273 de electori.

„America, sunt onorat că m-ai ales să conduc minunata noastră țară. Munca noastră de acum înainte va fi grea, dar îți promit asta: voi fi președinte pentru toți americanii, indiferent dacă m-au votat sau nu. Voi păstra încrederea pe care ați pus-o în mine ”. Este primul mesaj scris pe twitter,de președintele ales.

Biden, în vârstă de 77 de ani, va fi cel mai vârstnic președinte din istoria americană și va rămâne în funcție pentru un singur mandat.
Pentru prima dată o femeie este vicepreședinte al Statelor Unite. Kamala Harris, născută în Oakland în urmă cu 56 de ani, dintr-o mamă indiano-americană care a emigrat din Chennai și un tată de origine jamaicană, intră în istorie.

Președintele ales Joseph R. Biden Jr. era acasă cu familia sa când a aflat vestea victoriei. El a vorbit mai întâi cu vicepreședintele ales, Kamala Harris.

„Aceste alegeri sunt dincolo de mine și de Joe Biden. Este vorba de sufletul Americii și de hotărârea noastră de a lupta pentru aceasta”, a scris pe Twitter, Kamala Harris: „Ne așteaptă multă muncă. Să începem”.
Donald Trump a anunțat că nu recunoaște Victoria lui Biden și o va contesta.

Trump este al patrulea președinte din istoria americană care nu a reușit să fie reales și primul de la George H. W. Bush în 1992.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *