Armata israeliană anunță că a distrus circa 400 de tuneluri ale Hamas în Fâşia Gaza

Externe

Armata israeliană a anunţat miercuri că a distrus circa 400 de tuneluri aparţinând grupării islamiste palestiniene Hamas în Fâşia Gaza, de la începutul războiului declanşat pe 7 octombrie, relatează dpa.

Numeroase tuneluri se aflau sub spitale, şcoli şi locuinţe, a precizat armata israeliană.
Potrivit autorităţilor israeliene, există o reţea de tuneluri subterane în solul nisipos al Fâşiei Gaza, cu o lungime de circa 45 de kilometri şi aproximativ 6 până la 14 kilometri lăţime.
În Fâşia Gaza trăiesc aproximativ 2,2 milioane de locuitori. Unele tuneluri sunt consolidate cu beton sau alimentate cu energie electrică. În medie, tunelurile au 2 metri înălţime şi un metru lăţime, însă unele sunt, de asemenea, suficient de mari pentru a încăpea vehicule.

Pentru a rezista atacurilor aeriene israeliene, unele se află la zeci de metri sub pământ. Multe au intrări prin locuinţe sau moschei, potrivit informaţiilor israeliene.
Armata israeliană a declarat că a descoperit un tunel Hamas pe terenul pe care se află spitalul Al-Shifa, cel mai mare spital din Gaza. Un puţ neacoperit conduce la un tunel cu o lungime de aproximativ 55 de metri, aflat la o adâncime de 10 metri, a anunţat armata israeliană în week-end.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *