Ashleigh Barty

Ashleigh Barty – noua campioana de la Roland Garros

Sport Actualitate

Jucătoarea australiană de tenis, Ashleigh Barty( 23 de ani), este noua campioană de la Roland Garros, după ce a învins-o pe Marketa Vondrousova, în doar o oră și zece minute de joc.

Ashleigh Barty, locul 8 WTA şi favorită nr. 8, a câştigat sâmbătă finala feminină a turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, după ce a dispus în două seturi, 6-1, 6-3, de cehoaica Marketa Vondrousova (38 WTA).

Ashleigh Barty a câştigat primul său trofeu de Grand Slam, după ce obţinuse cea mai bună performanţă la Australian Open 2019, unde a ajuns în sferturi. După acest rezultat, Barty va urca spectaculos în clasamentul WTA, de pe locul 8 până pe 2. Ea a primit din partea organizatorilor francezi un premiu in valoare de 2,3 milioane de dolari, în timp ce Vondrousova va încasa 1,2 milioane de dolari.

Barty consideră că a jucat un meci aproape perfect:
„E incredibil, am rămas fără cuvinte. Am jucat un meci aproape perfect. Au fost două săptamâni nebune. Parisul e un loc special pentru australieni și sunt incredibil de mândră că am reușit să triumf”, a spus Barty după terminarea întâlnirii.

Ea și-a felicitat adversara: „Bravo, Marketa. Ai avut două saptămâni incredibile. E doar începutul, n-am nicio îndoială că vei fi și în alte finale în viitor”.

„Ashleigh mi-a dat o lecție astăzi, îi mulțumesc, e o jucătoare incredibilă și o persoană drăguță. Chiar dacă nu am câștigat astăzi, m-am bucurat de timpul petrecut aici, mi-a plăcut fiecare moment petrecut aici”, a spus Vondrousova după meci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *