Avocatul Poporului

Avocatul Poporului solicită autorităților germane informații despre siguranța sanitară a muncitorilor români sezonieri

Social

“În contextul dezvăluirilor din presă privind condițiile în care sunt cazați și lucrează muncitorii plecați din România pentru activități sezoniere în agricultură în Germania,

Avocatul Poporului a trimis o scrisoare Ministrului federal al Muncii din Germania, domnul Hubertus Heil, precum și președintelui Comisiei pentru petiții din Parlamentul german, domnul Marian Wendt, solicitând câteva lămuriri privind situația muncitorilor români sezonieri:

– dacă angajatorilor germani li s-a permis aducerea muncitorilor sezonieri după ce au făcut dovada respectării, în locurile de cazare și cele de muncă, a standardelor de igienă firești în această perioadă?

– ce s-a întâmplat și ce se va întâmpla cu muncitorii sezonieri depistați cu coronavirus? Dacă există posibilitatea instituirii izolării sau a carantinei, cu posibilitatea de a munci pentru muncitorii nou sosiți, care trebuie să lucreze separat de ceilalți angajați timp de 14 zile și nu au voie să părăsească sediul companiei?

– ce se întâmplă cu muncitorii sezonieri care se îmbolnăvesc și au nevoie de asistență medicală? Cine le pune la dispoziție medicamente? În ce condiții au acces la asistență medicală specializată în spital?

Precizăm că Germania nu are un omolog al Avocatului Poporului/Ombudsman la nivel federal. Scrisorile trimise le puteți găsi accesând:

Solicitare adresată președintelui Comisiei pentru Petiții din Parlamentul German privind siguranța sanitară a muncitorilor români sezonieri și
Solicitare adresată ministrului federal al muncii și afacerilor sociale din Republica Federală Germania privind siguranța sanitară a muncitorilor români sezonieri”, se arată într-un comunicat de presă de pe site-ul avpoporului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *