Avocatul Poporului

Avocatului Poporului – poziție în privința demolării clădirilor de patrimoniu și eliminării abuzive a spațiilor verzi în Sectorul 1

Social

Avocatul Poporului a anunţat, luni, că nu a primit de la Primăria Sectorului 1 nicio solicitare oficială pentru emiterea unui punct de vedere referitor la demolarea clădirilor de patrimoniu, dar precizează că s-a implicat activ de-a lungul timpului în salvarea unor monumente.

“Avocatul Poporului a luat cunoștință din mass-media de solicitarea Primarului Sectorului 1, doamna Clotilde Armand, de exprimare a unui punct de vedere în privința demolării clădirilor de patrimoniu și eliminării abuzive a spațiilor verzi.

Până în acest moment, instituția Avocatul Poporului nu a primit de la Primăria Sectorului 1 această solicitare în scris, cum e firesc în relațiile instituționale, dar, plecând de la informațiile din spațiul public, facem următoarele precizări:

De-a lungul timpului, instituția Avocatul Poporului s-a implicat în mai multe rânduri în probleme referitoare la salvarea clădirilor de patrimoniu, atât în București cât și în diferite orașe din țară, în sensul conservării/restaurării durabile a acestora, cu multiple beneficii culturale și economice pentru comunitate.

În aceeași notă, menționăm numeroasele intervenții ale instituției noastre, în diferite contexte, în vederea asigurării respectării dreptului la un mediu sănătos.

Avocatul Poporului reiterează disponibilitatea sa constantă pentru întâlniri și discuții pe aceste teme, pe care le apreciază ca fiind utile și de actualitate”, a transmis instituția, într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *