Președintele SUA, Joe Biden – restricții privind călătoriile internaționale

Externe

Preşedintele Joe Biden intenţionează să reînnoiască luni restricţiile de călătorie în SUA pentru persoanele care nu au cetăţenie americană şi care s-au deplasat recent în Marea Britanie, în Uniunea Europeană şi Brazilia, informează AFP şi dpa, citând informaţii furnizate de un oficial al Casei Albe.

Pe lângă reînnoirea acestor restricţii, preşedintele Biden va extinde interdicţia pentru călătorii care au fost recent în Africa de Sud, unde a apărut o tulpină a virusului mai uşor transmisibilă.
Aceste decizii fac parte din planul noii administraţii americane de combatere a pandemiei de COVID-19.

Casa Albă informase deja că administraţia intenţionează să reînnoiască restricţiile de călătorie pentru care fostul preşedinte Donald Trump a dispus încetarea aplicării.

„Odată cu înrăutăţirea pandemiei şi apariţia unor variante mai contagioase în întreaga lume, nu este momentul să ridicăm restricţiile impuse călătoriilor internaţionale”, a scris pe Twitter purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

„La sfatul echipei noastre medicale, administraţia nu intenţionează să ridice aceste restricţii (pe 26 ianuarie). De fapt, planificăm să consolidăm măsurile de sănătate publică ce privesc călătoriile internaţionale, pentru a atenua şi mai mult răspândirea COVID-19”, a adăugat Psaki.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *