Bianca Andreescu

Bianca Andreescu câștigătoarea turneului US Open 2019

Sport

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu, locul 15 WTA, în vârstă de 19 ani, a învins-o pe Serena Williams, numărul 8 mondial, în finala de la US Open 2019, scor 6-3, 7-5. Andreescu a obtinut victoria după o oră și 39 de minute.

În urma acestui rezultat, Bianca a a urcat pe locul 5 în clasamentul WTA.
Pentru titlul cucerit la Flushing Meadows, Andreescu a fost recompensată cu un cec de 3.850.000 dolari.

„E greu de spus în cuvinte ce simt. Sunt recunoascătoare și mă simt binecuvântată. Am muncit din greu pâna aici. Nu mă pot plânge, anul asta a fost excelent. Faptul că pot ajunge pe aceeași scenă cu Serena, o legendă, este uimitor. Nu a fost un meci simplu, am încercat să mă pregătesc ca de fiecare dată. Am încercat să intru pe teren și să nu mă gândesc la adversară. E mai greu de făcut decât de spus, dar sunt mândră de ce am realizat. Publicul… stiu ca voi va doreați să câștige Serena, îmi pare rău. Mă așteptam ca Serena să revină, a facut asta de multe ori, dar am încercat să rămân în meci. Ultimul game nu a fost deloc ușor, însă mă bucur că am reușit să gestionez momentul. Anul trecut nu a fost ușor pentru mine, eram afectată de accidentari. Am fost decisă să nu renunț și vreau să mulțumesc echipei mele pentru că mi-a rămas alături. Am continuat să cred în mine și să muncesc. Nu le pot mulțumi suficient părinților mei pentru tot ce au făcut pentru mine. A fost o călatorie lungă… poate nu atât de lungă pentru că am doar 19 ani, dar a fost greu. Le mulțumesc și haideți sa continuăm!”, a declarat Bianca Andreescu.

La vârsta de 19 ani, Andreescu a câştigat trei turnee importante, Indian Wells, de categorie Premier Mandatory, Rogers Cup, de categorie Premier 5 şi grand slam-ul US Open, toate în acest an.

În schimb, Serena Williams, în vârstă de 37 de ani ajunge la a patra finală majoră pierdută. Dacă ar fi câștigat la US Open, Serena Williams ar fi egalat recordul de titluri de Grand Slam deținut de Margaret Court – 24.

„O ador pe Bianca, e o fată bună, joacă bine sub presiune, evoluează cu o intensitate enormă. Dar sincer, este cel mai slab meci pe care l-am jucat în acest turneu. Aproape că nu mi-am pierdut serviciul pe durata turneului şi acum nu mi-au intrat primele mingi. Esta adevărat că Bianca m-a jenat cu retururile ei, dar este de neiertat să joci la un asemenea nivel”, a spus Serena.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *