Rafael Nadal

Rafael Nadal a câștigat US Open 2019

Sport Actualitate

Jucătorul de tenis, spaniol, Spaniolul Rafael Nadal, numărul 2 mondial, a câştigat pentru a patra oară turneul de grand slam US Open, impunându-se în patru ore şi 50 de minute în finala cu rusul Daniil Medvedev (locul 5 mondial), scor 7-5, 6-3, 5-7, 4-6, 6-4.

Aceasta este cea de-a patra victorie a lui Nadal la Flushing Meadows, după titlurile câştigate în 2010, 2013 şi 2017 și cel de-al 19-lea titlu de grand slam din carieră.

Pentru titlul cucerit la Flushing Meadows, Nadal a fost recompensat cu un cec de 3.850.000 dolari şi 2.000 de puncte, iar rusul, care a jucat în premieră într-o finală de grand slam, a obținut 1.900.000 de dolari şi 1.200 de puncte.

Nadal le-a mulțumit fanilor pentru susținere, nu înainte de a evidenția progresele reușite de Medvedev în ultimele luni.
„Am suferit puțin. A fost o finală deosebită. Am avut meciul în control, dar am început să greșesc, iar el a revenit. Daniil are un sezon extraordinar, iar toată lumea a văzut de ce e capabil și de ce e pe locul 4 în lume. Felul în care a revenit e incredibil, vreau să-i urez mult succes pe mai departe.

A fost una dintre cele mai emoționante seri din cariera mea. Mulțumesc tuturor celor din tribună. De obicei, spun asta la final, dar acum vreau să încep cu asta. Multe mulțumiri publicului, ați fost incredibili, transmiteți o energie extraordinară! E o mare plăcere să joc aici, pe această arenă deosebită.

E foarte important să ajung să căștig aici de 4 ori. Am avut emoții, meciul a fost extrem de dificil, mi-a fost greu să rezist. Îmi găsesc greu cuvintele, sunt foarte emoționat”, a spus Nadal la festivitatea de premiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *