Bugatti Chiron

Bugatti a stabilit un nou record de viteză – 490,48 km/h

Lifestyle Actualitate

Un prototip al actualului Bugatti Chiron, cu puține modificări în comparație cu mașina produsă în serie, a trecut de o barieră de neconceput, până în prezent, pentru orice mașină – 490,48 km/h.

Condusă de pilotul de teste Andy Wallace, a stabilit luni un record de viteză, atingând 490,48 km/h pe o distanţă de 8,8 kilometri.
”Este de neconceput că o maşină este capabilă de asta. Dar Chiron a fost bine pregătită şi m-am simţit foarte în siguranţă, chiar şi la această viteză”, a transmis Wallace într-un comunicat.

Automobilul este prima maşină sport care a depăşit viteza de 482,8 km/h pe traseul de teste Ehra-Lessien al Volkswagen, din Germania.

Prototipul Chiron a fost dezvoltat de Bugatti împreună cu Dallara, constructor italian de maşini de curse. Prototipul ceste cu 25 de centimetri mai lung decât un Chiron de serie. Companiile au modificat caroseria maşinii pentru a-i îmbunătăţi aerodinamica. Pneurile au fost realizate special de Michelin, care colaborează în mod normal cu Bugatti pentru Chiron. Ele au fost testate în laborator şi au rezistat până la viteza de 511 km/h.

După stabilirea recordului preşedintele Bugatti, Stephan Winkelmann, surprins de acest rezultat a spus:
„Ce record! Suntem încântați să fim primul constructor care să atingă limita de peste 300 de mile pe oră. Aceasta este o piatră de hotar pentru eternitate. Aș dori să mulțumesc întregii echipe și pilotului Andy Wallace pentru această performanță excepțională „.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *