Cancelarul Germaniei – România și Bulgaria vor intra ”curând” în Schengen

Actualitate

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat miercuri într-un discurs susținut în fața Parlamentului că România și Bulgaria vor intra ”curând” în Schengen, transmite Associated Press.
Scholz nu a dat detalii despre procesul de aderare și pașii următori, dar a amintit că Germania a susținut puternic aderarea celor două state la Schengen.

Vorbind în fața Parlamentului, Scholz a salutat relansarea discuțiilor de aderare la UE cu cele șase țări din Balcanii de Vest din ultimele luni și decizia din această săptămână de a acorda Bosniei statutul de candidat.
„Este în interesul nostru german și european ca restul țărilor din Balcani să adere la Uniunea Europeană”, a spus el parlamentarilor la Berlin.

Scholz a lăudat, de asemenea, decizia de a permite Croației să se alăture Spaţiului Schengen și a spus că Bulgaria și România ar trebui „să intre în curând”. Austria a blocat oferta celor două țări de a adera la Spațiul Schengen.
Reamintim că președintele Klaus Iohannis a anunțat luni că va deschide subiectul aderării la Schengen la Consiliul European din 15 decembrie, după ce Austria și Olanda au blocat prin veto aderarea României și Bulgariei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *