Parlamentul European

Candidații pentru șefia Comisiei Europene – dezbatere electorală

Externe

Parlamentul European a găzduit miercuri dezbaterea electorală dintre candidaţii la funcția de preşedinte al Comisiei Europene.

Partidele politice și-au desemnat un candidat, iar şansele de reușită depind de rezultatele la alegerile de pe 26 mai.

La dezbatere au participat șase candidați, dintre care cei mai cunoscuți sunt olandezul Frans Timmermans, actual prim-vicepreședinte al Comisiei Europene, reprezentant al socialiștilor și reprezentantul popularilor, germanul Manfred Weber.

Candidații au primit întrebări din domeniul migrației, securității, populismului, schimbărilor climatice și rolului global al UE în lume.
Frans Timmermans a subliniat necesitatea ca toate statele membre să respecte statul de drept. De asemenea, Manfred Weber a avertizat că UE are nevoie de un mecanism puternic, pentru ca democratia sa fie respectată în UE.

„Aveți viitorul Europei în mână. Săptămâna viitoare veți decide soarta Europei pentru următorii cinci ani. Nu cred în cei care spun că Uniunea Europeană trebuie ruptă, nu cred nici în cei care spun că, pentru a evita ruperea, trebuie să păstrăm Europa așa cum e. Cred că trebuie să reformăm Europa în mod fundamental”, a spus Frans Timmermans, candidat la funcția de președinte al Comisiei Europene.

„Jean Claude Junker și-a numit Comisia Comisia ultimei șanse. E din PPE, a făcut o treabă bună. Eu vreau să îmi numesc comisia unui nou început, a unei noi ere, de optimism în care să arătăm lumii că putem realiza multe împreună”, a declarat Manfred Weber, candidat la funcția de președinte al Comisiei Europene, PPE.

La dezbatere au mai participat reprezentanți ai conservatorilor, verzilor și liberalilor, însă principalii contracandidați au fost Frans Timmermans și Manfred Weber.

Discuția a fost moderată de trei jurnaliști selectați de Eurovision din Franța, Germania și Finlada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *