cannes

Cannes – o destinațe de lux

Lifestyle

Se vorbește mult despre Cannes, orașul celebru și modern de pe Coasta de Azur, ca destinație pentru iubitorii de film, dar și despre cât de multe poate oferi vizitatorilor.

Cannes nu înseamnă doar un Festival de film, chiar dacă combinația este acum indisolubilă. Orașul magic de pe Coasta franceză este iubit de turiștii din întreaga lume pentru distracție și lux, dar și pentru frumusețea locurilor.

Cel mai renumit loc din oraș este cu siguranță Bulevardul Croisette, sau Boulevard de la Croisette care se întinde de-a lungul țărmului mării Mediterane, devenit oarecum un podium al starurilor și vedetelor internaționale. În această zonă de aproximativ 2 kilometri se află magazinele celor mai prestigioase branduri de modă, restaurante și hoteluri (cum ar fi Carlton, Majestic, JW Marriott Cannes, Chanel și Martinez).

Bulevardul Croisette se află pe lista patrimoniului cultural general al Franței și este cunoscut pentru Palais des Festivals et des Congrès, unde are loc Festivalul de Film de la Cannes.

Pe de altă parte, cei care doresc să se bucure de cumpărături, fără să-și dea ochii peste cap, pot merge la Rue d’Antibes și Rue Meynadier, unde vor găsi numeroase magazine de marcă low cost, foarte cunoscute.

Complet diferită este Le Suquet, zona veche a orașului, unde se află un Turn Medieval de 22 de metri, cu vedere spre întregul oraș și biserica Eglise Notre-Dame d’Espérance. Aici găsim și Muzeul de artă (Musée de la Castre) care se află într-un castel medieval, fiind gazda unei vaste colecții de antichități din diferite epoci.

De remarcat este și Le Malmaison, o clădire impunătoare din 1863, care conține astăzi numeroase opere de artă contemporană.

Cannes este de asemenea natură: grădinile de la Villa Rothschild și grădina -parc Residences Champfleuri sunt spectaculoase și fascinante.

La câteva minute de navigare cu barca din portul Cannes, se poate ajunge insulele Lerins care se ridică în fața orașului, înconjurat de verdeață și ape limpezi. Cea mai faimoasă este insula Santa Margherita, în cetatea căreia se spune că a fost închis legendarul „Mască de Fier”.

O vizită, merită de asemenea, Marché Forville, cea mai veche piață din oraș, datând din anii ’30. Aici se pot găsi produse locale și, în unele zile, multe obiecte de anticariat.

Desigur, Cannes înseamnă și viață de noapte : o mulțime de baruri situate de-a lungul malului mării oferă distracție și relaxare până în zori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *