dancila

Guvernul nu va abroga Ordonanța de Urgență 114/2018

Politica

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, după ce a susținut un discurs în Parlament, că OUG 114/2018 nu va fi abrogată, pentru că are și aspecte bune, dar va fi modificată de Guvern.

”Am avut un dialog, a avut și ministrul Teodorovici un dialog cu băncile. Nu vom abroga OUG 114 pentru că are și aspecte bune”, a declarat premierul,după care a reluat discursul PSD despre pensii și salarii mărite și investiții în derulare.

„Nu m-am referit punctual la modificările pe care vrem să le facem pe OUG 114 (în cadrul ‘Orei prim ministrului’ de la Camera Deputaţilor – n.r.).

Există dialog şi cu siguranţă vom face şi modificări. Domnul ministru Teodorovici a avut dialog cu băncile, am avut şi eu dialog cu reprezentanţi din energie, au fost mai multe întâlniri cu reprezentanţi ai oamenilor de afaceri, în momentul în care vom vedea toate aceste lucruri vom vedea ce vom prelua, ce vom modifica, dar ceea ce vreau să vă spun este că nu vom abroga OUG 114.

Are şi aspecte bune, iar toţi cei care susţin abrogarea OUG 114 cred că nu se gândesc şi la aceste aspecte pozitive pentru cetăţeni şi mă refer în primul rând la salarii, la pensii, la Fondul de Investiţii, la investiţii. Nu am discutat punctual, vom avea discuţii şi în săptămâna aceasta şi vom veni cu toate măsurile”, a spus premierul la Palatul Parlamentului.

Premierul a adăugat că OUG 114/2018 va fi modificată tot prin ordonanţă de urgenţă, iar săptămâna acesta vor fi purtate majoritatea discuţiilor pe această temă, inclusiv cu privire la Pilonul 2 de pensii.

Dăncilă a menţionat că nu a primit semnale că anumiţi investitori ar vrea să plece din România şi a spus că sunt investitori care vor să vină în ţara noastră.

„Am spus chiar în şedinţa de Guvern de săptămâna trecută că de acum încolo nu voi mai adopta nicio ordonanţă de urgenţă până când nu va fi în transparenţă şi nu va fi un dialog pe ordonanţa respectivă”, a afirmat premierul.

Dăncilă a mai spus că şi-ar dori ca ordonanţa de modificare a OUG pe legile Justiţiei să intre în şedinţa de Guvern de marţi, dar acest lucru depinde de avizul care va fi dat de CSM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *