Carlos Ghosn a demisionat – Renault îl numește Președinte pe Jean-Dominique Senard

Externe

Carlos Ghosn, reținut în Japonia de mai bine de două luni, a demisionat miercuri din funcția de președinte și CEO al Grupului Renault. Acest lucru a fost anunțat de ministrul francez al finanțelor, Bruno Le Maire, în direct laBloomerg TV. „Consilierul administrativ de la Renault, Philippe Lagayette, a primit o scrisoare de demisie de la Carlos Ghosn „, a spus Le Maire.
Carlos Ghosn se afla la conducerea Renault din 2015. În 2016 a devenit și președinte Mitsubishi Motors. Este omul care a făcut din Alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi cel mai mare producător auto din lume.
În locul lui Carlos Ghosn în funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie a fost numit Jean-Dominique Senard, şeful Michelin, şi în cea de CEO Thierry Bollore, cel care a deţinut până acum funcţia de CEO interimar.
Noul preşedinte al Grupului Renault, Jean-Dominique Senard, a afirmat că se va concentra pe discuţiile menite să cimenteze parteneriatul dintre Renault şi producătorii auto Nissan şi Mitsubishi. “Este important ca această alianţă să rămână extrem de solidă. Este datoria noastră să mergem mai departe împreună”, le-a declarat jurnaliştilor Senard, după reuniunea Consiliului de Administraţie al Renault.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *