Companiile turcești – contract de modernizare pentru o cale ferată din România

Social

Proiect de 600 de milioane de euro.
Societatea Națională de Transport Feroviar – CFR. SA a anunțat că un grup de companii turcești a câștigat licitația de 600 milioane euro pentru modernizarea secțiunii de 28 de km de pe traseul Brașov – Sighișoara. După finalizarea lucrărilor, trenurile de călători ar urma să circule cu o viteză de 160 km/h, iar cele de marfă cu 120 km/h.
„Oferta financiară a Asocierii Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ș. – Makiol Inșaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.Ș este de 2.850.163.157 RON(fără TVA), contractul de achiziţie publică urmând a fi încheiat şi semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii”, transmite CFR.
Sursa de finanţare pentru modernizarea subsecţiunii Apaţa – Caţa, în lungime totală de 28,2 km, este asigurată de Comisia Europeană prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF), în proporţie de 81,74%, iar cofinanțarea în proporţie de 18,26% de la Bugetul de Stat.
„Obiectivul general al contractului este dezvoltarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare pentru atingerea vitezei maxime de circulaţie de 160 km/h, pentru trenurile de călători”, se arată în comunicat. Contractul prevede o gamă variată de lucrări de infrastructură şi suprastructură feroviară, inclusiv terasamente, linii, consolidări de poduri şi podeţe, construcţii de tuneluri şi viaducte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *