Charleston – bijuteria arhitecturală și istorică a Statelor Unite

Lifestyle

Charleston este cu siguranță unul dintre cele mai fascinante și bine păstrate orașe coloniale din Statele Unite, renumit pentru frumusețea grădinilor sale, arhitectura rafinată, reședințele din epoca colonială, precum și pentru atmosfera sa primitoare.

Este cel mai vechi oraș din Carolina de Sud și unul dintre cele mai vechi din Statele Unite. Fondat în 1670 a trecut prin războiul civil, incendii și cutremure, dar are încă un centru istoric care pare desprins dintr-un film.

Charleston este, de asemenea, un oraș plin de biserici din toate cultele – supranuit Oraș Sfânt, deoarece încă de la origini exista o deplină libertate de cult – unele sunt foarte vechi, precum și cimitirele lor, care datează de la sfârșitul anilor 1600. Turiștii vizitează acest oras pentru istorie, arhitectură, plaje, shopping și relaxare.

Mersul pe jos în Charleston este o experiență care te plimbă pe străduțe înguste umbrite de copaci imenși, case colorate și reședințe mari, curți și alei aproape invizibile care ascund o biserică, un cimitir sau poate un misterios bar de jazz.

Centrul istoric al orașului, este o zonă de neatins, o adevărată bijuterie pentru grădinile sale frumoase, arhitectura rafinată, aleile pietruite, monumentele istorice, muzee și multe altele.

King Street – este inima comercială a orașului, îmopdobită cu palmieri, cu magazine, restaurante și hoteluri, clădiri istorice, multe dintre acestea cu fațade de diferite culori. Strada este împărțită în Upper King (design district), Middle King (fashion district) și Lower King (ancient district). Această arteră poartă numele regelui Charles al II-lea.

Și mai reprezentative pentru trecutul triumfal al orașului sunt vilele coloniale care supraviețuiesc în continuare, cum ar fi Casa Edmondston-Alston. Puteți vizita interioarele maiestuoasei case din anii 1800 aruncând o privire asupra vieții din Charleston dinainte de Secesiune.

Însă aceasta este doar una dintre numeroasele case care pun în evidență orașul fermecător din Carolina de Sud. Este de ajuns să ridicați prvirea în timp ce mergeți prin centru pentru a le admira exteriorul, perfect restaurat.

Rainbow Row – cu vedere la River Cooper este o serie de treisprezece case în stil georgian din secolul al XVIII-lea, cu culori strălucitoare, super fotografiate și vizitate, care nu trec neobservate. În trecut, parterul era folosit pentru uz comercial, în timp ce casa comerciantului se afla la primul etaj.

French Quarter – este un cartier cu clădiri istorice care găzduiește restaurante, hoteluri, magazine și galerii de artă. Numele provine din prezența comercianților și a imigranților francezi din trecut. Acest colț istoric are, de asemenea, punctele sale de interes: de exeplu clădirea din cărămidă a Bisericii Episcopale St.Philip’s Church (142 Church St), cea mai veche organizație religioasă din Carolina de Sud, care datează din 1681.

O altă atracție este Old Slave Mart Museum – este acum un muzeu, dar din 1856 până în 1865 a fost o piață activă de sclavi. Inițial se numea Ryan’s Mart și era doar una dintre numeroasele piețe de sclavi din această zonă a orașului dedicată acestei activități. Sclavia este un aspect al istoriei americane care aduce cu sine sentimente profunde și foarte diferite – de la furie la jenă profundă a celor care preferă să nu-și amintească – și este încă un subiect delicat și extrem de actual. Old Slave Mart, este un loc al durerii, transformat într-un muzeu care arată această latură întunecată a istoriei.

Old Slave Mart este un mic muzeu care se dezvoltă pe două niveluri, dar foarte captivant din punct de vedere emoțional. Viața sclavilor, a comercianților și a agenților este povestită în mod interactiv prin panouri, înregistrări audio, imagini și videoclipuri. Muzeul este deschis în fiecare zi, cu excepția duminicilor de la 9.00 la 17.00 (în interior nu puteți face poze).

Nu trebuie ratată Casa Nathaniel Russel, unul dintre cele mai frumoase exemple de arhitectură neoclasică americană, datând din 1808 și clasată ca reper istoric național în 1955; Muzeul Charleston, primul muzeu din America, fondat în 1773. Printre bisericile de vizitat: Biserica parohială Cathedral of St. Luke and St. Paul,, cea mai veche(1706), și Cathedral of St. Luke and St. Paul(1815) , unul dintre cele mai vechi exemple de biserici episcopale / anglicane din toat Statele Unite. Dacă puteți, petreceți o seară culturală în Dock Street Theatre, cel mai vechi teatru din America, activ din 1736.

Alți martori ai istoriei din Charleston sunt plantațiile care încă mai apar în jurul orașului de exemplu Middleton Place, o splendidă grădină fermecată care se sprijină de apele placide ale râului Ashley și încântă vizitatorii cu panoramele sale de basm. Un pic mai departe se află Drayton Hall, chiar mai în antică.

Magnolia Plantation este una dintre cele mai frumoase și mai vechi rezidențe din Carolina de Sud, construită de familia Drayton la sfârșitul secolului XVII. Grădina este considerată una dintre cele mai frumoase din America datorită florei sale luxuriante și prezenței iazurilor și mlaștinilor fermecătoare.

Cu o suprafață de 464 acri, este împânzită de poduri și pâraie. Splendidul lac, Cypress este o mică întindere de apă înconjurată de chiparoși. Magnolia Plantation este locul unde găsiți crocodili, copaci tropicali, flori parfumate și multă pace.

Waterfront – o plimbare relaxantă pe malul apei este o necessitate pe promenada spectaculoasă și bine păstrată din Charleston. În depărtare puteți vedea corăbiile US Navy al Patriots Point, unde aceste “doamne” ale mărilor sunt acum ancorate pentru eternitate, dar mereu gata să ofere vizitatorilor moștenirea experiențelor dobândite în mările din întreaga lume.

Fort Sumter – simbolul războiului de secesiune.Vizita în Charleston nu poate fi completă fără un pelerinaj la forturile sale istorice, întreținute de National Park Service:Fort Sumter. Situat chiar în centrul golfului și accesibil numai cu feribotul, este locul în care au fost trase primele focuri de artilerie din războiul civil și, prin urmare, reprezintă, (mai ales pentru persoanele născute în sud), un loc sacru, care trebuie vizitat cel puțin o dată în viață.

Un alt fort care trebuie vizitat este Fort Moultrie ( un fort important al Războiului de Independență împotriva Angliei, cu aproximativ 90 de ani înainte de evenimentele de la Fort Sumter).

Pentru iubitorii de shopping – Historic Charleston City Market este o piață acoperită, în inima centrului istoric, cu standuri de artizanat local: îmbrăcăminte, bijuterii și bijuterii , suveniruri, imprimeuri vândute direct de artiști, sau coșuri din iarbă de mare împletită, simbol al Culturii Gullah. Există aproape de toate și totul este realizat manual și produs local.

Gastronomia din Charleston nu dezamăgește. Există mai multe opțiuni pe care orașul le oferă pentru prânzuri și cine. De la cel mai proaspăt pește, fructe de mare, stridii, până la fripturile excelente în stil american, de la burgerii clasici până la feluri de mâncare ieftine, alegerea este foarte amplă.

A sta peste noapte în Charleston poate fi o experiență cu adevărat frumoasă, deoarece unele clădiri au stilul și atmosfera tipică locului. În cartierul francez French Quarter Inn (166 Church St.) este un hotel de lux, cu farmec istoric, în care oaspeții sunt învăluiți într-o adevărată ospitalitate sudică. Camerele și apartamentele au stilul rafinat al trecutului, cu câteva atingeri moderne.

Pentru a ajunge în Charleston nu există zboruri directe din Europa, de aceea este necesară o primă oprire în Statele Unite. Dacă preferiți o conexiune directă cu Europa, cel mai apropiat aeroport, este Hartsfield-Jackson din Atlanta, capitala Georgiei. În ambele aeroporturi este posibil să închiriați o mașină.

La Charleston sunt trenuri de la compania Amtrak, autobuze de la Greyhound și Megabus.

În oraș puteți beneficia, de asemenea, de Taxi și de serviciul Bike Share (închiriere de biciclete). Desigur, puteți recurge la car sharing la Uber sau Lyft, care funcționează prin aplicație și înregistrare la serviciu.

Charleston ar trebui să se afle în topul listei dvs. de destinații de vacanță – fie că este vorba de o singură oprire a unei lungi călătorii, fie punctul central al unei scurte escapade de weekend.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *