Comisia Europeană – avertisment pentru OUG anunțată de Tudorel Toader

Social

Comisia Europeană a luat cunoștință de dezbaterea de la București pe subiectul ordonanței de urgență anunțate de Tudorel Toader și, se declară îngrijorată față de situația din România.
Poziția Comisiei UE, vine la scurt timp după ce vicepreședintele Jyrki Katainen a criticat pe Twitter anunțul ministrului Justiției, Tudorel Toader, referitor la promovarea ordonanței de urgență.”Stire incredibilă! Poporul român merită stat de drept!”, a scris Jyrki Katainen,distribuind pe Twitter stirea referitoare la OUG care va permite revizuirea tuturor sentintelor date de completurile de cinci judecatori de la ICCJ incepand din 2014. În plus, vicepreședintele Comisiei Europene a mai declarat că „dintr-o dată apar lideri politici care cred că democrația în stil rusesc e mult mai bună decât democrația liberală”.
Comisia mai amintește că prețedintele Jean Claude Juncker s-a exprimat destul de clar pe tema unei eventuale amnistii, atunci când a fost la București: “Aşa cum Comisia a afirmat în mod repetat, este esenţial ca România să revine la traseu în combaterea corupţiei, asigurare independenţei sistemului judiciar şi să evite alţi paşi înapoi”, a declarat Margaritis Schinas, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *