Navele și Autobuzele Solare – Revoluția Ecologică în Dubai

Lifestyle

Datorită navelor și autobuzelor solare, revoluția ecologică ajunge în Dubai și în Emiratele Arabe Unite. Transportul public devine verde în Emiratele Arabe Unite, cu nave și autobuze solare care, de la Dubai până la Abu Dhabi, vor fi pavilionul unei revoluții ecologice deja existente, care include deja mai multe instalații fotovoltaice în întreaga regiune. Navele și autobuzele solare sunt ultima rezoluție a unei revoluții ecologice care interesează Dubaiul și Emiratele Arabe Unite.
Viitorul regiunii, care a devenit una dintre cele mai bogate și mai puternice din lume, datorită disponibilității sale enorme de petrol, va fi sustenibilă și durabilă, începând deja cu transportul public. În Dubai, tocmai a fost lansată o mică flotă de 20 nave de nave solare, pentru transportul pasagerilor, alimentate cu motoare electrice de 20 kW și dotate cu panouri solare pentru reîncărcare. Fiecare are un impact redus de 87% comparativ cu o navă dotată cu un motor pe combustibil. Orașul are deja intenția de a extinde flota la 61 de nave până în 2020.
În schimb în Abu Dhabi, a fost lansat primul autobuz electric, care acoperă o zonă principală cu șase opriri. Cu cele 30 de locuri și acesta este echipat cu panouri solare pentru a susține bateriile. Dar nu este vorba doar de transportul public, de fapt, Emiratele Arabe Unite intenționează să-și majoreze producția de energie electrică cu 20% până în 2030, datorită unei contribuții de 26,1% provenind din surse de energie regenerabile. Nu este o coincidență faptul că parcul solar Mohammed bin Rashid Al-Maktoum, va fi complet până în 2030 și, va devei cea mai mare centrală fotovoltaică din lume. Viitorul pare a fi deja definit, în linie cu alte națiuni ale lumii, cum ar fi Marocul și China. Energia solară devine o opțiune din ce în ce mai convenabilă, iar sfârșitul combustibililor cu fum pare a fi aproape.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *