Regina Elizabeth – mesaj codificat pentru lumea politică

Externe

Brexit-ul o provoacă pe Regina Elisabeth și trimite un mesaj codificat către lumea politică. În perioada neagră a politicii britanice, marcată de discuțiile despre Brexit, care au pus în discuție guvernul premierului Theresa May, regina Elizabeth revine să vorbească despre politica internă, trimițând un mesaj codificat către lumea politică.
Într-un discurs susţinut la Women’s Institute din Norfolk, regina Elizabeth, în vârstă de 92 de ani, nu a menţionat explicit subiectul Brexit – programat pentru 29 martie, însă a transmis un mesaj subtil, exprimat într-o manieră echilibrată, vizibil preocupată de instabilitatea legată de discuțiile despre Brexit, a spus:
„În timp ce căutăm noi răspunsuri în epoca modernă, eu, una, prefer reţetele testate şi încercate, de exemplu, să vorbeşti de bine de celălalt şi să respecţi punctele de vedere diferite; să colaborezi pentru a găsi un teren comun, să nu pierzi niciodată din vedere situaţia în ansamblu”.
De subliniat este faptul că Regina a încălcat tradiția și normele în vigoare, deoarece regulile interzic suveranilor să își exprime opinia asupra evenimentelor curente. Prin urmare, mesajul reginei este unul subtil și diplomat, nu este un mesaj direct, ci câteva cuvinte pentru cei înzestrați cu înțelepciunea de a le înțelege.
Sentimentul comun este că suverana a vrut să-și exprime opinia cu privire la Brexit sau, mai degrabă, la instabilitatea politică, în încercarea de a ajuta țara să depășească un impas periculos. În pasajul în cauză, mulți au văzut o invitație din partea reginei Elizabeth, să se reia dialogul politic care ar putea fi unul constructiv. Publicaţia The Times a titrat: „Puneţi capăt Brexit-ului, le-a spus regina politicienilor”, iar cei de la BBC au spus că, fără îndoială, aceasta transmite un mesaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *