dancila guvern

Proiect de OUG – pentru amnistie fiscală

Social

Un număr de 600.000 de contribuabili vor beneficia de anularea plăţii la asigurarea de sănătate (CASS) pentru perioada iulie 2015-decembrie 2017, se arăta într-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului, pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, publicată joi pe site-ul Ministerului de Finanţe.

„Pentru venitul realizat în perioadele fiscale cuprinse între 1 iulie 2015 şi 31 decembrie 2017, a fost identificat un număr de aproximativ 600.000 de contribuabili pentru care s-au generat sau urmează a se genera decizii de impunere anuală pentru stabilirea contribuţiei de asigurări sociale de sănătate (CASS) datorată la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară, deşi aceştia au realizat venituri sub acest nivel. Valoarea totală a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorată de aceste persoane pentru perioada precizată este de circa 1.035 milioane lei”, se precizează în documentul publicat de Ministerul Finanţelor Publice (MFP).
Cine va beneficia de „amnistia fiscală”:

Persoanele fizice pentru care baza de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate a fost întregită la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară;

Persoanele fizice pentru care baza de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate a fost întregită la valoarea a 12 salarii de bază minime brute pe ţară, pentru perioadele fiscale cuprinse între 1 iulie 2015 şi 31 decembrie 2017;

Persoanele fizice care nu au realizat venituri în perioada fiscală iulie 2015 – decembrie 2017;

Persoanele fizice pentru care baza de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate este salariul de bază minim brut pe ţară;

Persoanele fizice care au optat pentru plata CASS şi pentru care Fiscul a emis decizie de impunere nu vor beneficia de anularea plăţilor.

Persoanele fizice care au optat pentru plata CASS şi pentru care Fiscul a emis decizie de impunere nu vor beneficia de anularea plăţilor.

Valoarea amnistiei va fi de 1,035 miliarde lei, asta în condiţiile în care suma care ar urma să fie încasată în cursul acestui an ar fi de circa 1,972 miliarde de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *