malinska-plaza

Croația – „ţara celor o mie de insule”

Lifestyle Actualitate

Coasta croată este una dintre cele mai frumoase din lume, cu multe insule, insulițe, plaje și golfuri ascunse. Astfel, din nordul Istriei, până la sud de Dalmația se întâlnesc oaze de nisip cu plaje minunate.

Cea mai faimoasă, cea mai mare și cea mai frumoasă plajă de nisip din Croația, este fără îndoială, plaja Rajska plaža (Paradise Beach) din Lopar (insula Rab). Marea curată şi cristalină, natura sugestivă, precum şi ospitalitatea localnicilor din insula Rab sunt caracteristici ale unui sejur deosebit pe care turiștii îl pot avea pe această insulă.

Rab este insula diversităţii şi a contrastelor. În nord masivul muntos şi împrejurimile golaşe, în sud plaje cu nisip, cu pietricele sau chiar stânci. Astfel, fiecare turist va găsi pe Rab un colţ propriu pentru sine.

Adriatica este împânzită de insule și orașe istorice cu farmec artistic și cu o gastronomie variată și delicioasă. Marea din Croația este un paradis datorită frumuseții plajelor și a mării turcoaz. Croația este cunoscută în întreaga lume pentru insulele sale paradiziace cu marea de smarald și cu vegetația care uneori ajunge pe plajă. Este un loc perfect pentru cei care doresc să meargă la mare și să facă snorkeling.

Există aproape 6000 km de coaste, toate variate și minunate. Croaţia îşi merită pe deplin renumele de „ţara celor o mie de insule”. Insulele sunt diferite, atât din punct de vedere natural, cât și din punct de vedere cultural.

Una dintre destinații ar putea fi Insulele Kornati, sălbatice și bătute de vânt, despre care scriitorul irlandez Georg Bernard Shaw spunea: „În ultima zi a creării, Dumnezeu a dorit să încununeze creația sa și a creat insulele Kornati din lacrimi, stele și suflu.”

Pag și Hvar sunt insule potrivite pentru distracție. Insula Hvar -cea mai însorită insulă adriatică, cunoscută pentru culturile de levănţică. Din punct de vedere turistic insula Hvar este una dintre cele mai căutate destinaţii insulare din lume.

Fiecare insulă are o atmosferă proprie, o tradiție culinară specifică și o aromă deosebită. De la Istria, cu arome autentice până la din Dalmația celor mai bune vinuri , acestea sunt destinațiile de neuitat ale unui voiaj în Croația, bazat pe plaje și gust.

Nu este de neglijat nici orașul Porec, care se bucură de o istorie de peste 2.000 ani, de multiple vestigii arheologice si zone istorice deosebite, unde se pot descoperi muzee, galerii de artă si arhitectură veche de secole cu străduțe cochete care au fost construite în timpul imperiului roman. Este o destinație foarte populară pentru turismul croat. Porec este cunoscut si sub denumirea de capitală a turismului croat.

La sud de Porec se află stațiunea Rovinj. Este cea mai atractivă stațiune de pe coasta Istriei, iar principala sa atracție o constituie arhitectura în stil venețian care datează din sec. XIV și XVIII, cu clopotnițe și clădiri medievale reflectate în albastrul Adriaticii. Traseele de ciclism permit turuștilor să evite traficul și să ajungă la cele mai frumoase plaje, de la Capo Eva la Vestar.

De asemenea insula Mljet este o comoară sălbatică, care adăpostește Parcul Național Mljet, un ansamblu natural istoric și se distinge prin pădurile sale dese, cu lacuri sărate și dune fine de nisip. Insula Mljet oferă un tur prin lumea sa submarină mai ales în apropiere de Okuklje, Sobre şi Polače, unde se află descoperirea de amfore greceşti şi alte atracţii pentru scafandri care includ ziduri submarine, stânci şi peşteri.

Nu este de neglijat nici Insula Lokrum, denumită ”Insula regilor”, care se întinde până la Lacul Marea Moartă, ce comunică cu Marea Adriatică, unde turiștii pot face drumetii sau chiar pot închiria o barcă pentru a cerceta împrejurimile. Printre atracții se numără Grădina Botanică (plantată în secolul 19), ruinele unei mănăstiri din vremuri medievale și Tronul de Fier din Game of Thrones.

Croatia este ideala pentru cei care aspiră la o vacanță de relaxare pe litoral sau la una dinamică în funcție de alegerea hotelului. Turiștii au la dispoziție hoteluri cochete cu servicii minime, până la resorturi de lux cu posibilități variate de entertainment. Conform preferințelor, se poate rezerva cazare în Croația cu masa mic dejun, demipensiune, pensiune complete, All Inclusive sau Ultra All Inclusive.

Românii nu au nevoie de viză de intrare în Croația, intrarea în țară se face în baza pașaportului sau a cărții de identitate valabile.
croatia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *