oscar

Patru premii Oscar vor fi accordate în timpul publicității

Social

În data de 11 februarie, Academia de Arte și Științe ale Cinematografiei, asociația care acordă Oscarurile, a declarat că, în următoarea ceremonie, programată pentru 24 februarie, acordarea a patru premii nu va fi difuzată în direct la televizor.

Cele patru premii acordate în timpul publicității vor fi cele pentru: cea mai bună fotografie, cel mai bun montaj, cel mai bun make-up și cel mai bun scurtmetraj.

Premiile și discursurile celor patru câștigători, vor putea fi văzute mai târziu la televizor sau, direct pe site-ul Oscar.

Alegerea a fost făcută pentru a face ceremonia mai scurtă și, pentru a încerca să limiteze scăderea ratingurilor, care în ultimii ani a fost din ce în ce mai semnificativă.

Numeroși jurnaliști și profesioniști ai cinematografiei, au criticat însă decizia, precizând printre altele, că în special fotografia și montajul, sunt aspecte foarte importante (într-adevăr esențiale), pentru succesul unui film.

În ceea ce privește fotografia, regizorul Alfonso Cuarón – câștigător a două Oscaruri în 2014 și regizor al filmului Roma, cu 10 nominalizări la Oscar- a scris:

„În istoria cinematografiei au existat capodopere fără sunet, fără culoare, fără o poveste, fără actori și fără muzică. Dar niciun film fără „CINEMAtograhpy” și „editing”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *