ecaterina-andronescu

Ministerul Educației pregătește următoarea structură a anului școlar

Social

Ministerul Educaţiei modifică structura anului şcolar 2019 – 2020. Mai exact, se renunţă la vacanţa intersemestrială de o săptămână din februarie, astfel că primul semestru, de 14 săptămâni, se va încheia înainte de vacanţa de Crăciun, iar cel de-al doilea, de 21 de săptămâni, va începe imediat cu revenirea elevilor la cursuri. O parte dintre elevi vor merge mai mult la şcoală, printre ei şi cei care au examene naţionale.

Potrivit unui proiect de ordin de ministru, pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar are 33 de săptămâni de cursuri şi se încheie în data de 5 iunie 2020, adică vor învăţa mai mult decât cei care termină anul acesta clasa a XII-a. Şi elevii care trec în toamnă clasa a VIII-a vor merge mai mult la şcoală, mai exact 34 de săptămâni, urmând să ia vacanţă pe 12 iunie 2020.

Structura anului școlar 2019-2020. Primul semestru se va încheia înainte de vacanța de Crăciun, iar semestrul al doilea va începe imediat cu revenirea elevilor la cursuri, potrivit unui proiect de ordin al Ministerului Educației. Potrivit surselor Edupedu.ro, actuala vacanță intersemestrială de o săptămână nu va mai exista.

Anul şcolar 2019-2020 se structurează pe două semestre după cum urmează: Semestrul I cu 14 săptămâni, dispuse în perioada 16 septembrie 2019-20 decembrie 2019, şi Semestrul al II-lea cu 21 săptămâni, dispuse în perioada 13 ianuarie 2020 -19 iunie 2020.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andornescu, a vorbit despre acest proiect, marţi, la Parlament.

„Haideţi să închidem bugetul şi să încercăm să facem lucruri mai bune pentru şcoală. Nu vreau niciodată, prin nicio măsură pe care o voi lua, să bulversez sistemul de învăţământ. Aş vrea să nu mai creăm probleme acestui sistem. Ceea ce a fost în acest an, aţi văzut şi dumneavostră, vacanţa de iarnă începe în 21 septembrie, se termină în 11 sau 12 ianuarie, deci 3 săptămâni de vacanţă, 2 săptămâni de şcoală şi pe urmă iar vacanţă. Dacă reuşim să găsim o formulă să nu micşorăm vacanţele şi să încheiem semestrul înainte să încheiem vacanţa de iarnă, atunci probabil asta ar trebui să facem (modificarea structurii semestrului astfel încât primul semestru să se încheie înainte de vacanţa de iarnă – n. r.)”, a declarat ministrul, Ecaterina Andornescu.

Tagged

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *