iohannis-banca mondiala

Directorul executiv al Băncii Mondiale – primită de președintele Iohannis la Cotroceni

Politica

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, pe directorul executiv al Băncii Mondiale, Kristalina Georgieva.

Subiectele abordate de cei doi au fost legate de activitatea Băncii Mondiale în România, preşedintele Iohannis exprimând aprecierea pentru programele şi proiectele desfăşurate de Banca Mondială în ţara noastră.

“Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit-o miercuri, 29 mai a.c., la Palatul Cotroceni, pe doamna Kristalina Georgieva, Directorul Executiv al Băncii Mondiale.

Subiectele abordate în cadrul întrevederii au fost legate de activitatea Băncii Mondiale în România. Președintele României a exprimat aprecierea pentru programele și proiectele desfășurate de Banca Mondială în țara noastră.

Doamna Kristalina Georgieva a apreciat modul în care România a gestionat, până în momentul de față, Președinția Consiliului Uniunii Europene, mai ales în contextul marcat de multiplele provocări cu care se confruntă Uniunea Europeană.

Directorul Executiv al Băncii Mondiale a subliniat importanța crucială a instituțiilor statului de drept și a investițiilor în capitalul uman, în special în tineri, din perspectiva dezvoltării economice a unei țări.

În acest sens, doamna Kristalina Georgieva a menționat proiectele derulate de Banca Mondială în România în domeniul educației și al sănătății, care și-au dovedit eficiența și utilitatea în ceea ce privește dezvoltarea acestora.

Președintele României a salutat eforturile Băncii Mondiale în a sprijini aceste două sectoare de activitate în țara noastră. Președintele Klaus Iohannis a subliniat, totodată, necesitatea investițiilor în educație și sănătate, subliniind în acest sens potențialul proiectului „România Educată”.

Directorul Executiv al Băncii Mondiale a făcut, de asemenea, referire la importanța esențială a integrării și conectivității regionale, cu precădere în Balcani. În acest context, au fost menționate proiectele Băncii Mondiale al căror

obiectiv este promovarea conectivității și a investițiilor în domeniul infrastructurii, inclusiv infrastructura municipală, transportul rutier și maritim, dar și uniformizarea taxelor de drum.

Președintele României a apreciat, la rândul său, importanța înlăturării barierelor de interconectare regională și a pledat pentru facilitarea investițiilor și a schimburilor comerciale în regiunea Balcanilor.”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *