donald-trump

Toate temele atinse de Trump în discursul său la Congres

Actualitate Externe

Pentru a întâmpina discursul președintelui Trump, în faţa Congresului, privind „Starea naţiunii”, femeile din Partidul Democrat și nu numai, au purtat haine albe, ca un simbol al solidarității, informează New Jersey Advance Media. ,,A purta albul sufragetelor, transmite un mesaj de solidaritate femeilor din țară și, este o declarație a faptului că nu ne vom da înapoi de la drepturile obținute atât de greu”, a declarat pentru CNN Lois Frankel.

Preşedintele Donald Trump, și-a început discursul , în faţa Congresului, privind „Starea naţiunii” lansând un apel la unitate politică. A criticat „investigaţiile partizane ridicole”, a anunţat un nou summit cu liderul Coreei de Nord, şi a vorbit cu patos despre zidul cu Mexicul. Intervenţia sa vine pe fondul blocajului guvernamental, suspendat temporar, cel mai lung shutdown din istoria SUA, şi a fost aplaudat îndelung de congresmeni.

Preşedintele SUA a îndeamnat americanii să „respingă politica de răzbunare, rezistenţă şi răzbunare – şi să îmbrăţişăm potenţialul nelimitat al cooperării, al compromisului şi al binelui comun”.

„Împreună, putem depăşi decenii de impas politic. Putem aplana vechile diviziuni, vindeca răni vechi, să construim noi coaliţii, să creăm noi soluţii şi să deblocăm promisiunea extraordinară a viitorului Americii. Decizia este a noastră”.

Donald Trump, a alocat o secţiune semnificativă discursului său, privind imigraţia ilegală şi a pledat cu patos pentru construirea zidului la frontiera Statelor Unite cu Mexicul.

„Nicio chestiune nu ilustrează mai bine decalajul dintre clasa muncitoare americană şi clasa politică a Americii decât imigraţia ilegală. Politicienii bogaţi şi donatorii militează pentru graniţe deschise în timp ce îşi trăiesc vieţile apăraţi de ziduri, porţi şi gardieni”, a afirmat Trump.

„Între timp, americanii din clasa muncitoare sunt lăsaţi să plătească preţul pentru migraţia ilegală în masă – mai puţine locuri de muncă, salarii mai mici, şcoli supraîncărcate şi spitale care sunt atât de aglomerate încât nu poţi intra, criminalitate sporită şi o reţea de protecţie socială epuizată”, a adăugat preşedintele SUA.

Preşedintele american Donald Trump susţine, că Statele Unite nu vor fi niciodată o ţară socialistă. „Aici, în Statele Unite, suntem alarmaţi de noi apeluri la adoptarea socialismului în ţara noastră. America a fost fondată pe baza libertăţii şi independenţei – nu constrângerii guvernamentale, dominaţiei şi controlului. Suntem născuţi liberi şi vom rămâne liberi”, a declarat liderul de la Casa Albă.

„În seara asta, ne reînnoim hotărârea că America nu va fi niciodată o ţară socialistă”, proclamă Trump.

În ceea ce privește sănătatea,Trump solicită sfârşitul epidemiei de SIDA în 10 ani şi, o lege privind interzicerea avortului în luni avansate de sarcină. Trump a solicitat în discursul său către naţiune o finanţare sporită pentru combaterea HIV şi eliminarea bolii în următorii zece ani, precum şi 500 milioane dolari în plus pentru combaterea cancerului la copii.

„Nici o forţă în istorie nu a făcut mai mult pentru a avansa condiţia umană decât libertatea americană. În ultimii ani am înregistrat progrese remarcabile în lupta împotriva HIV şi SIDA. Progresele ştiinţifice au făcut posibil un vis care odată se afla la o distanţă îndepărtată de noi. Bugetul meu va cere democraţilor şi republicanilor să facă angajamentul necesar pentru eliminarea epidemiei HIV în Statele Unite în decurs de 10 ani. Am făcut paşi incredibili, incredibili. Împreună, vom învinge SIDA în America şi în afara ei”, a declarat Trump.

În plus faţă de finanţarea pentru combaterea SIDA, Trump solicită suplimentar 500 milioane dolari pentru combaterea cancerului la copii în următorii zece ani.

Trump s-a îndreptat apoi spre problemele culturale şi a solicitat Congresului să „transmită legislaţia pentru a interzice avortul târziu al copiilor care pot simţi durerea în pântecele mamei”.

Tagged

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *