leonardo di caprio

Leonardo Di Caprio- mesaj pentru protejarea ecosistemelor montane

Lifestyle

Actorul Leonardo Di Caprio, a făcut un apel ecologic pe Instgram, pentru pentru protejarea ecosistemelor montane.

„Munții sunt turnurile apei naturale . Acoperă 24% din masa terestră și sprijină o mare varietate de ecosisteme. Activitățile umane pot face ca echilibrul delicat al ecosistemelor montane să fie atins, așa că provocarea este să le gestionăm într-un mod durabil „, a scris Di Caprio.

Este mesajul pe care Leonardo DiCaprio, starul de la Hollywood și Ambassador al ONU pentru schimbările climatice, l-a postat pe 1 februarie pe Instagram.

Apelul lui Di Caprio de a proteja delicatul ecosistem al munților a fost ilustrat de o fotografie făcută în inima celei mai vechi zone protejate din Italia, Parcul Național Gran Paradiso.

În câteva ore, pe profilul social al actorului, urmărit de aproape 29 de milioane de oameni din toată lumea , postarea a primit mai mult de 325 mii de „like-uri”, precum și sute de mesaje, dintre care unele au fost scrise de italieni care, au recunoscut explozia de culori a lacurilor artificiale Agnel și Serrù, deasupra localității Ceresole Reale, de pe versantul Piemontez al Parcului.

Este cunoscut angajamentul actorului față de mediul înconjurător, care, după câștigrea popularitații enorme a rolului din filmului „Titanic”, în 1998, și după Oscarul din 2016, a înființat o organizație non-profit care poartă numele său – „Fundația Leonardo DiCaprio” – și care, în fiecare an, donează milioane de dolari în proiecte pentru protecția mediului.

Implicarea actorului în campaniile legate de climă sunt absolut impresionante. Di Caprio a fost implicat în realizarea documentarului despre mediul înconjurător, Before The Flood, împreună cu cu cei de la National Geographic. A călătorit în jurul lumii în timp ce filma și pentru The Revenant, a realizat interviuri cu activiști, oameni de știință și personalități precum Barack Obama sau Papa Francisc.

Marea satisfacție a fost împărtășită pe Twitter,de către Parcul Național Gran Paradiso, care este implicat în protejarea ecosistemului montan de zeci de ani, și a invitat actorul de la Hollywood să viziteze spelndidele peisaje montane ale Parcului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *